Boromir написа:
Sandra написа:
А филмът, който винаги, когато гледам ме разтърсва е Гладиатор. Или по-точно сцената, когато умира и се "връща" при семейството си - как върви към къщата си и докосва житата. За мен като цяло това е най-красивата сцена, която съм гледала в някой филм... адски ме трогва винаги. Носи някакво усещане за вечност и покой...
Но пък не можеш да не признаеш, че музиката и песента към тази сцена - "Now We Are Free" на Лиза Джерард допринася с 50% за перфектното внушение
Едит - Както и репликата на Джимон Хонсу (Джуба) на края на филма - "And now we are free. I will see you again... but not yet... Not yet!"
Страхотен финал

Напълно съм съгласна с теб. В крайна сметка внушението е комплексно. Не може да се получи такъв поразителен ефект ако ги няма всички елементи, които сетивата ти буквално да попият - адската чистота и естетика на това, което виждаш и неземната музика, която чуваш, както разбира се и изключителното актьорско изпълнение.
В този ред на мисли - The House of Flying Daggers (не помня как беше преведено на БГ) - като сюжет не бих казала, че ми направи някакво кой знае какво впечатление, но има толкова красиви сцени, които не мога да подмина с лека ръка. Примерно имаше една сцена как се трепят в някаква бамбукова гора

- изпитвах наслада само да гледам и да слушам, без да влагам грам смисъл в историята (или в случая как някакви се ръгат с бамбуци

). Както и накрая как се сменяха сезоните, докато девойката умираше... както казах - нищо ново под слънцето - любовни триъгълници колкото щеш по филмите, но докосва силно слуха и зрението