Boromir написа:
Има ли тема за Властелина... не, дори няма да я търся, просто не ми се мисли колко романа ще са изписани... Какво толкова му коментират хората - Най-великият и това е..
Относно темата...
Не обичам екшъни и филми за супергерои по принцип. Ходих да го гледам единствено заради Хийт Леджър. Естествено беше уникален, но не мисля, че трябва да му дават Оскар. Толкова съжалително и тъпо е това да дадеш Оскар на умрял, едва ли не Академията сигурно си мисли - "По дяволите, трябваше да му дадем Оскара за Планината Броукбек, сега ще ни критикуват" и хоп - айде, на следващата церемония... Не че не го заслужава, напротив, но тази роля не е по-силна от някои от другите му роли. Просто хората се впечатляват твърде много от маскирани или фантастични герои, защото такива не съществуват, а според мен не е по-лесно да изиграеш обикновен човек с обикновени проблеми, и то по въздействащ начин.
Изобщо цялата история с наградите и особено с приходите е толкова идиотска, че просто не знам как някой може да си прави някакви изводи за филма по тях. Изобщо не ме интересува, че Черният рицар е станал на първо място в еди си каква класация - аз ще го свързвам единствено с Хийт Леджър - аз и затова отидох да го гледам. (А, ще го свързвам и със зала 2 на кино Тракия в Бургас и с това повече да не ходя да гледам филм точно в нея). Той е и единственото нещо, което ми хареса.
А, изкефи ме също фактът, че жената умря - по принцип жените все някой ги спасява най-накрая.
Най-добър филм на всички времена... едва ли... Но в крайна сметка всеки си има право на мнение. На мен този филм дори не ми се вписва в графа добри или такива, които бих ги гледала още веднъж (може би ако има само сцените с Жокера бих).
Оф, щях да пиша още нещо, ама забравих вече....
Както и да е, с петица гласувах за него.