Дата и час: 29 Мар 2026, 22:19

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 942 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 63  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Опера
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2011, 15:27 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
Mushmul написа:
Дид, на сайта на Операта има инфо за всичко, включително и за сюжета: http://www.operasofia.bg/calendar_play.php?p_type=1

Мдам, не бях разгледала подробно, благодаря. Ели, и на теб : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2011, 18:08 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
Диана, ако решиш искам и аз на опера.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2011, 20:07 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 88 пъти.
FloWersOfEviL написа:
Хм.. сега, като пуснах двата линка на @Dr Dulcamara стигнах до извода, че не желая да ги гледам. В смисъл не така на клипче. ...

Съжалявам, че не са Ви харесали! Аз исках да обърна внимание повече на музиката и на играта на думи. Съвсем естествено е вкусовете да са различни. С Търговеца много обичаме операта, но различни неща ни харесват особено много . :D

Аз вчера доста се поразпалих от проявения интерес. :D Сега бих Ви посъветвал единствено да си пускате операта като фон, докато правите нещо друго. В началото вероятно няма да Ви впечатли изобщо. Ако "издържите", след време в главата Ви ще започнат спонтанно да се появяват отделни мелодии. По-нататък очаквам да започнете да прекъсвате работата си за да изслушате нещо с по-голямо внимание/удоволствие и така нататък ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2011, 21:48 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
Дид, от тези, които разгледах в сайта на Операта на мен ми се гледат Дон Карлос и Лакме, особено Лакме, но е чак на 30 март :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2011, 22:14 
SentineL
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
И на мен ми се ходи на Тоска или Бохеми... а може и на двете :)

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2011, 09:58 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
@Dr Dulcamara, не твърдя, че клипчетата не са ми харесали. Просто ги спрях. Реших, че искам да слушам опера за първи път на живо : )

Мила, ми хайде на опера! Бях загледала "Тоска", но съм и ЗА "Дон Карлос" : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2011, 23:24 
Постоянно присъствие
Аватар

FloWersOfEviL написа:
@Dr Dulcamara, ... Реших, че искам да слушам опера за първи път на живо : )

Разбира се, Вие си решавате, FloWersOfEviL. Вашият избор си има своето очарование.

Все пак, ако не Ви хареса, не се "предавайте". Опитайте и със слушане.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Ное 2011, 08:33 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Аз я разбирам Диана - за много работи и аз самата съм така. Като ще е гарга, нека е рошава. :)
Пък иначе съм сигурна, че искам и на двете представления на "Тоска", ама продължавам да не знам кой ще пее Каварадоси и това никак не ме радва (а съм в провинцията и трудно ще проверя преди петък).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2011, 18:26 
My kinda heaven
Аватар

Така. Ако някой от вас се е засилил да ходи на "Тоска" - надежда всяка тука оставете. Днес се прибрах към Софе'то, веднага отидох до касата и тъкмо се прибирам. Няма НИТО ЕДИН билет за спектаклите в неделя и идния вторник. Все е било, ама такова чудо никога не е било - а съставът за вторник е интересен. Как не им се молих, ама тц... Нито един билет! Ще се гледа след Нова година, това е положението - ама тогава италианецът я дойде, я не. Тогава ще си слушаме Бисер, дето наизуст го знам и... оффффф... Хвана ме яд, честно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2011, 20:33 
Постоянно присъствие
Аватар

Търговецът на кристал написа:
... Няма НИТО ЕДИН билет за спектаклите в неделя и идния вторник...

Съжалявам много!
Във вторник, на 15.11. представлвнието беше много хубаво, а операта беше пълна. Имах късмет с добри певци. Вероятно това е причината за големия интерес.

... - ама тогава италианецът я дойде, я не...

Точно за това не бих съжалявал особено.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2011, 19:57 
My kinda heaven
Аватар

Оф, истината е, че точно тоя състав ми се слуша - Цветана Бандаловска (знам, че ти нещо не я беше харесал последно някъде), Мартин Илиев и италианецът. Така де, не го знам колко зле е бил, но Бисер си го представям как звучи, искам нещо ново. макар че не е много зле, факт, просто... абе, Скарпия за мен са двама души, като и двамата вече са покойници. Та почти си мисля да отида във торник и да се надявам, че някой ще продава билет. За пръв път се случва билетите да са свършили напълно толкова рано. :scratch:

А ето какво си слушам аз тая вечер да си успокоявам нервата: http://www.youtube.com/watch?v=EbNyfv-q ... re=related. И чат-пат (на подходящи места в мелодията) троша по някоя лампичка от форумните украси. Много е весело. :lol: А това Колоратурафен, дето ги прави тия сравнителни видеа, е силно мой човек - не е включил Нетребко, дето като я чух в тая ария, ми се прииска да фрасна компютъра. Доплака ми се - глухи ли са хората, та я величаят толкова! За щастие, има и хора, дето чуват за какво иде реч, ама по-голямата част са от партията, дето пляска на Румен Дойков в захлас, явно.
Барберини ме открехна на тоя конкретен запис - помня, че с него се дивихме как може да е толкова непосилна задача да изкарат селото от нея... Без значение какво пее, няма разлика - нито като игра, нито като звучене, нито нищо. Кралица ли ще е, курва ли... все на леконравна селянка бие. Не знам дали се бях жалвала от пеенето й тук, ама тъкмо пак съм й набрала, та да споделя: http://www.youtube.com/watch?v=85gHnVo_ ... re=related. Как пък няма нищо благородн(ическ)о в нея, беее... все махленска свада подхваща.

Забавното е, че както с Барб (в София съм, дарлинг - снощи се прибрах - и знам, че четеш! :)) й викахме "Всеебко", така и на английски са почнали да я наричат "Netrebwhore". С глас се смях, като го видях това. :salute:

(Барб, това не го слушай, ако ме обичаш). Пламена май ще се окаже най-добрата от сестри Гиргинови (основно шетат из Русе, затова едва ли сте ги чували): http://www.youtube.com/watch?v=vLHI6qSz ... re=related. Не казвам, че няма какво да работи, ама аз по-добро изпълнение на тая ария у нас не съм чувала. Липсва й лекота, признавам, но е млада, има време пред нея, определено ще хвърлям по едно око/ухо на развитието й. Сега, на пианото все едно съм аз, но не казвам нищо ново. :) Не се наемам да коментирам френския.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2011, 21:50 
Постоянно присъствие
Аватар

Какво ти е станало, Търговецо? Да не си болна? Отдавна не беше писала толкова дълъг коментар, толкова яростен, с толкова много линкове. :D

За последен път Цветана Бандаловска гледах/слушах в "Мадам Бътерфлай". Очаквах много и затова се разочаровах. Вероятно й е било "лоша вечер". Може би и партньорът й не беше достатъчно вдъхновяващ :wink: :D .Във вторник отивай, много е вероятно да намериш два билета.

Първият ти линк е страхотен. Повече от половин година не си бях пускал тази опера и ми стана много приятно. Благодаря! (слушам го и в момента)

Ана Нетребко и на мен не ми допада, по подобни причини (, макар че за мен основната й вина не се състои в това, че не е баритон и не се казва Еторе Бастианини) :wink: . Когато критикувах отделни моменти от новата постановка на "Тоска" имах пред вид подобни неща: панаирджийската зрелищност, претрупаността и свързаното с това изпростяване. От друга страна изглежда, че всекидневната пищност привлича голяма част от хората. Затова и аз понякога, когато съм искал да привлека вниманието към операта, съм давал линкове с нейни изпълнения.

П.П.
И аз чупя лампи. Много.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2011, 21:58 
My kinda heaven
Аватар

Е, не деееее... Не с лошо и ти. Вината на Нетребко е, че пее не по-добре от някои наши певици, които обаче никога няма да станат световноизвестни, защото нямат пищен бюст и не са спали с шефа на Дойче Грамофон. Не е нито Съдърланд, нито Груберова, нито Девия, нито която и да е от големите, но я хвалят наравно с тях и това ме дразни. Още повече, че разликата е пределно очевидна.
Това баритоните... те са друга бира. Ако обаче си слушал контестите, ще видиш, че признавам и редица други баритони (неслучайно това ми е любимият глас по принцип) - обожавам Тадеи, Панерай, харесвам много и Гоби... абе, много са, наистина. Че Еторе е единствен и несравним и неповторим (поне за мен) - факт. Ама Нетребко и той нямат място в едно изречение.
Кога ще пием кафе с тебе?

Иначе аз така и така чакам Оги да се прибере от работа, че днес бачка извънредно до никое време и всичките ни планове пропаднаха, може да взема да направя един контест. Сърбят ме пръстите... стискай палци да се забави още малко и да не подпаля къщата, че съм сложила да пека едно пиле, а ако седна да правя контест... отиде, та се не видя.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2011, 22:20 
Постоянно присъствие
Аватар

...Кога ще пием кафе с тебе? ...

Следващата седмица вторник, сряда или четвъртък все следобед. Бих предпочел във вторник 16:00.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2011, 22:40 
My kinda heaven
Аватар

Contest ще има, избрах арията. Както съм изнервена, леле, леле...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 942 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 63  Следваща