Дата и час: 05 Апр 2026, 02:15

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 902 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Театър
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2013, 09:31 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
Вчера бях трупчи и съвсем забравих да пиша. Значи:

"Уилям Шекспир - Пълни съчинения"

Ми супер ми хареса. На места малко ми идваше в повече рендъмнесът, ама като цялоооо много добре, смях се много, а накрая напрао избиха китовете с участието на публиката и мацката, която изкараха много добре се справи, евала!

Специално включване към Ели:

Елиииииииииииииииииииииииииииииииииииииии, ПОЗНАЙ кой седеше пред мен (отново на първия ред, отново на същото мястооооооооооооооооооооооооооо)!!! Да, същата - Госпожа-Обади-Се-На-Иван :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E, Нимооооо! Простооооо, Н-И-М-О-А!!!

Беше си довела и чавето тоа път - едно момченце, което се смееше по-шумно и от нея. А тя му крещеше (понеже седяха в двата различни края на реда) да мълчи и да не се смее така, че да го слушат всички.

Та, така, този път Иван нямаше (не че пропуснах да я изтроля на излизане отново :lol: ), обаче беше взето важното житейско решение следващият сезон да си заведе момченцето (на около 10-12) на "Пухеният".

ИдЯлно просто.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2013, 10:44 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Ама то чавето беше с нея и миналия път - бяха тя, една възрастна жена и то, като малкото седеше между тях и те се надвикваха през един стол. Пак добре, че не се е обаждала на Иван. Обаче не, наистина, трябва да има IQ тест, за да те допуснат в театъра. И резултатите да се съпоставят с тези на произволен шебек: ако не минеш неговия резултат, ник'ъв театър за тебе.

Иначе се радвам, че ти е харесало - много, много щях да се учудя, ако не беше. На мен "Ромео и Жулиета", "Отело №5" и комедиите като че ли са ми любимите. И "Тит Андроник" може би, а също и баш самото начало, преди да ги подхванат (с биографията на Шекспир - винаги се хиля ужасно много) и баш финалът (ама съвсем краят). А "Хамлет" е направен много умно. Като се замислиш, те всички са.

Много хора (нали, от баш върлите критици) ще ти кажат, че е просташко и н'ам-си-к'во. Аз категорично и убедено твърдя, че е направено много умно и с уважение. И е забавно. :) Пак ми се гледа, дееееейм!

*Напомни ми да ти кажа като се видим 2-3 неща, които са променени и които (определено) бяха по-яки в предната версия.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2013, 11:03 
Белодробна маниачка..
Аватар

Не, тфа чаве е на другата, то е момиченце, на таа й е момченце, тоа път бяха в по-голям състав с още една майка и нейното момиченце. Ае.. мани.

Иначе съм съгласна, че е умно и с уважение. Накрая на представлението му се кланят на портрета даже : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2013, 15:45 
Летящите Пръсти
Аватар

Благодарил (а): 248 пъти.
FoE - за който не я е гледал - прецакваш голяма част от изненадите... ама карай - майната им на другите...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2013, 11:23 
THAT guy
Аватар

Благодарил (а): 296 пъти.
18+ http://blajev.blogspot.com/2010/04/blog-post_14.html 18+

Изображение

Какво е т'ва изкуство? :lol:

Тагът за спойлър е сложен от мен, вътре има линк, който води към съдържание, заради което е и предупреждението 18+.
Търговецът на кристал

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2013, 12:06 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 193 пъти.
NSFW, бре ей! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2013, 11:01 
Летящите Пръсти
Аватар

Нощ на театрите - подготвяйте се, хора - датата наближава! : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2013, 22:14 
My kinda heaven
Аватар

Гледах новата премиера на ДКТ Стара Загора - "Птица". Вчера.
Много приятно преживяване. Тепърва навлизат в театъра на движението, но имат потенциал. Още повече, че дават поле за изява на младите си актьори (за трима от които това беше и дебют). Красива визуална поема. Така си кръстих спектакъла (не без причина).
Хубава музика.
Сега въпросът е за колко представления ще изчерпят потенциала на публиката.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2013, 17:20 
Белодробна маниачка..
Аватар

Някой да знае нещо повече за това- http://novanews.bg/news/view/2013/07/31 ... gn=editors

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Авг 2013, 21:17 
Вазов
Аватар

Благодарил (а): 269 пъти.
Знам, че има хижа в същата нощ :(

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2013, 00:27 
Летящите Пръсти
Аватар

Уважаеми пишещи, какво ще ми препоръчате да видя на 14ти? И защо?

П.П. Молбата за препоръки е насочена основно към Търговеца, но ще се радвам на всички предложения и препоръки :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Сеп 2013, 11:27 
My kinda heaven
Аватар

Здрасти. Видях ти въпроса, но ще ти отговоря след 2 дни, ако не ти е прекалено късно, защото в момента тръгвам за Пловдив именно на театрален фестивал и ще се прибера по някое време на 6-ти. Тогава ще погледна и програмата на Нощта.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2013, 22:40 
Белодробна маниачка..
Аватар

Само после не разказвайте, че... :cry:

Ели, ще "дават" твоето любимо "Ателие 313" - моноспектакъл "В края на ноември".. ще се разрева, ВЕ!

http://www.theatresnight.org/program/TN.05.09.2013.pdf

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2013, 20:43 
My kinda heaven
Аватар

Да ти кажа, разгледах доста подробно програмата, обаче тия хора са се оляли брутално. Разбирам, че сутринта не им е баш най-активното време, ама можеха да разпределят събитията малко по-равномерно.
Както и да е, ще работим с к'вото предлагат.

Има две възможности.
Първата, която като че ли е и по-логичната, е да идеш да видиш онова, дето ще имаш малко възможности да го гледаш друг път. Хващаш тия локации, дето нищо не ти говорят и отиваш там. Обаче. Има голям шанс да не си заслужават и накрая ще се изнервиш, че си си дал парите за "глупости", а няма и да ти е кеф от цялото преживяване. Разбира се, може да има и много добри неща сред тях, но повечето не ми говорят нищо и не бих посмяла да ти ги препоръчам.

Вторият вариант е да избираш между заглавия, за които се говори в публичното пространство - с номинации и награди, с популярни имена в екипа и/или продукт на утвърдени театри. Това също си има своите рискове, затова директно ти казвам между кои неща бих избирала аз и защо:

13:00 - Психодизайнерско студио в Mall of Sofia (не се засича с нищо, което би представлявало интерес за мен, а звучи хахаво и яко)
14:30 - 17:00 - Импро Колежа на Хахаха Импро на лятната сцена в Борисовата (ако се кефиш на такива неща съъс сигурност ще ти хареса. Те са много готини)
17:00 - "Гарфънкъл търси Саймън" в Backstage (част от екипът ми е познат и вярвам, че ще бъде интересно, различно и няма да е някаква глупост), но по същото време определено и отново сякаш бих предпочела:
17:30 - "В края на ноември" в София Лайв Клъб (прекрасен и изключително талантлив актьор, хубав текст, доволно депресираща работа. Аз на емоцията, с която свързвам този спектакъл си кръстих някога блога - без колебание)
19:00 - "Идиот" в Народния театър (защото зад тоя спектакъл стои Снежина Петрова, а тя е супер интелигентен творец и й имам голямо доверие)
19:00 - "Ритъм енд блус" в Малък градски зад канала (гледала съм го, много е готин, много е свеж, много... приятен спектакъл с много и все яка музика и актьори, които се кефят на сцената - дори да не го гледаш сега на 14-ти, намери време да отидеш някой път)
19:00 - "Медея, майка ми" в Сфумато (творческият екип прави театър, който не е съвсем по вкуса ми, но отнесоха доста номинации, а май и награди, когато спектакълът излезе, а и като цяло доста се шумеше за него)
21:00 - 21:30 или 22-22:30 - "Метаморфози" на театър Атом в парка на Художествената академия (вчера и онзи ден за пръв път гледах Христо Таков - това момче е експлозия от талант, иде ми да дойда до София специално за да го видя в тоя спектакъл. Иначе не знам какво ще представлява)
22:30 - "Омагьосаният файтон" на театър Слон във Vivacom Arthall (куклен, приятен за гледане, пък и да видиш нещо различно)
22:30 - концерт на Стефан Вълдобрев в Студио 5 (ако го харесваш и ако не ти се гледа кукленият спектакъл)

Та... да, тия са. Вече дали и кои ще избереш, си решаваш ти. Може да хванеш и първия вариант и просто да идеш да гледаш онези, които нищо не ти говорят, но рискът е по-голям. Тези са "моите" (болднатите са тези, на които вероятно бих избрала да отида в крайна сметка - имам колебание между Гарфънкъл и "В края на ноември" - едното не съм го гледала и не знам кога бих го хванала, ама на другото не бих могла да му се наситя). И Импро Колежът ще е готин, просто не мисля, че е за мен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2013, 21:08 
Летящите Пръсти
Аватар

Търговецът на кристал написа:
... супер програма ...

Аууу, Търговец, много благодаря за подробния коментар на програмата : )

Две болднати и едно неболднато предложения са и в моя предварителен списък, R&B съм го гледал, а Импро Колежа май ще го пропусна точно защото е Колеж, а не представление...
Останалите дирекно отиват в списъка с по-вероятни за посещение места :cat:

И пак БЛАГОДАРЯ! :salute:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 902 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61  Следваща