Не, не, чакай... то в романтичните филми няма нищо лошо, но има много хубави такива, които са направени като хората и от които не тече розово. Тези, дето си ги цитирал, са като избухнал захарен памук, напоен със сълзите на млади девици. Просто изтръпвам, когато някой почне да ми ги хвали.
Иначе ако става дума за "романтични" филми, които харесвам, винаги цитирам
The Truth About Love (много, ама много добър - страшно забавен, но в никакъв случай не е несериозен, напротив), While You Were Sleeping, You've Got Mail, The Lake House и, разбира се, вечният Закуска в "Тифани". Баси жестокият филм е това - наистина е класика. Love Actually е приятно клише, а ако държиш на такива, на които можеш да ревеш, определено препоръчвам Писмо в бутилка, Град на ангели и В какво се превръщат мечтите. И на трите съм си изплакала очите, но поне не бяха толкова блудкави и оф, де да знам и аз... Спаркс прилага емоционален шантаж, който не ми е по вкуса. Номерът не е да изтръгваш сълзи насила.
В момента, в който някой тръгне да ми обяснява колко са велики тия филми, разбирам, че или е на 14, или още нищо не е видял от живота. Или и двете заедно.
Сега гледам списъка, който си пуснал. От първите 50 давам одобрението си за: What dreams may come, How to lose a guy in 10 days, Love actually, You've got mail, While you were sleeping, Serendipity, Forrest Gump (макар да не го броя за романтичен), Only you (супер забавен, гледах го, когато бях малка и много време го търсих), Music and Lyrics. А, и Когато Хари срещна Сали. Нататък също има нелоши, но има и големи глупости, а са изпуснати ценни заглавия. Ама като се замисля, че съм гледала над 30 от първите 50... даже са май над 40... ужас... *отива да се срамува в ъгъла*