явор написа:
ZmEiaT написа:
НБУ е нещо като.... университета на Богатите , айййде... продали си добитъка и декарите и пратили внучето у Софията да си търси късмета.... то пък се оказало тъпо детенце и не го приели никъде и къде отишло... в НБУ.... имам честта да познавам 3ма преподаватели от НБУ... вярвайте ми.. тези хора не са нормални !!! Щом такива хора преподават там , едва ли има добро образование и НБУ е много готин университет... но ако трябва да бъда точен кредитната система с която се учи там е много по добра отколкото в останалите университети.

А пък ний ут прувинцията сми чувъли, ... че много от софиянците ги мързи да учат. Затова и в СУ има огромен брой учащи от "провинцията". Интересно къде отиват софиянците, когато се запълнят местата от СУ със "селяни"... НБУ? Честно казано мен не ме интересува как ще се казва университетът ми, а на какво ще ме научат, защото аз си имам по-добро име да се осланям на него... Затова и се колебая къде да уча

П.П. Според мен хората в София имат далеч по-селки манталитет от жителите на много граждани в страната.
да, верно, откога пък провинцията толкова е забогатяла, че само тя да може да си позволи НБУ.

а за селския манталитет на някои софиянци - не отричам че е донякъде вярно, ама това не е съвсем по темата, пусни нова ако искаш...
не знам дали НБУ е университетът на богатите, но всеобщата представа е такава - за разглезени мамини дечица, които ги е домързяло да кандидатстват сериозно и имат излишни пари за харчене. имам познати , които учат там, и са свестни хора, но образованието в НБУ даже според тях не струва. с тия високи такси на практика си плащаш дипломата... а и като плащаш толкова, минаваш си безпроблемно изпитите и никой не ходи на лекции, някакси се губи мотивацията за сериозно учене. иначе има интересно звучащи специалности и добра материална база, само не знам колко я оползотворяват. та така мисля аз...