Дата и час: 19 Яну 2026, 21:46

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2006, 18:39 
Писаружяк
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Цитат:
Напълно съм съгласна с bazunek. Език не може да се научи за 2 месеца. Аз, дето 4та година уча немска гимназия, още не мога да се реша да ида на кандидатстудентски изпит по немски в СУ :!: И ако стане, сигурно ще е в последния момент... :?

Ще ти дам пример с приятелката ми-тя учи немски сравнително от скоро-2 години,като ходи на частни уроци един път седмично и се готви вкъщи.В момента успява да направи изпита по немски в СУ почти без грешка.Така че зависи от възможностите и стимула на човека.
ПП:Забравих да спомена,че тя е от ПМГ,където никой нищо не може да научи по немски-втори език ни е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2006, 21:35 
В началото бе словото
Аватар

здр...виждам, че има желаещи да кандидатстват не с 1 , не с 2,а с 3 предмета - хора това е САМОУБИЙСТВО!!!!

Аз готвя литература и история...поне сега..преди това 4 години сам учила френски с цел полагане на изпити за Франция. Чесно казано имах 1 год - в подготвителен клас, следващите 3год - по 5 часа в училище и отделно 5 часа курс седмично - бях станала ...ам доста добра..но речих че не ми се ходи в чуждина и се захванах да уча други предмети (вече обясних). Не съм барала нищо по езика през последните 7-8 месеца - само 5-те часа в училище - ....сега си се имам за "пълен простак" на тема Френски..а имах идея да уча и трите неща..не става...просто няма кога да стане това нещо..все някоя от науките отива в небитието....а за изпит в СУ никога не съм била готова НИКОГА...ИЗПИТА ПО ЕЗИК В СУ Е ПО-КОФТИ ОТКОЛКОТО ДА ДЪРЖИШ ИЗПИТ ЗА НЯКОЯ ТАМ СТНАНА (пример Франция).

Т'ВА СИ Е ЕГАТИ И ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА!!!! Лошто е, че като си вземеш диплпмата било то и от СУ пак никой не ти гарантира работа...а само статус на "СРЕДНОИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК " ......С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ...Е КАЖЕТЕ МИ Т'ВА НЕ Е ЛИ "МАЛКО" СМЕШНО!!!!!!!!!!

А за психологията ..не знам каква перспектива има като специалност...но мисля че има доста превилвгии....КАТО КАЖЕШ НА НЯКОЙ ЧЕ Е НЕНОРМАЛНИК...ПОНЕ ЩЕ СИ СИГУРЕН/А ЧЕ ЧОВЕЧЕЦА Е ПОЛУЧИЛ КВАЛИФИЦИРАНО ..ха ха .. ПРОФЕСИОНАЛНО МНЕНИЕ!!!!!

Е СУПЕР!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2006, 21:38 
В началото бе словото
Аватар

ИЗВИНЯВАМ СЕ АКО СЪМ ПОПРЕКАЛИЛА С ИРОНИЙКАТА..НО ВЕЧЕ ЗАПОЧВАМ ДА СЕ ПРОПУКВАМ ПО ШЕВОВЕТЕ!!!! Е СЛЕДВАТ ИЗПИТИ..ПРЕДПОЛАГАМ Е НОРМАЛНО!!!! :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2006, 22:07 
Писаружяк
Аватар

Цитат:
виждам, че има желаещи да кандидатстват не с 1 , не с 2,а с 3 предмета

Ако говориш за мен,аз ще кандидатствам с два предмета-математика и английски,като по първия не се готвя,защото нямам проблем с решаването на задачите 8) .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2006, 22:13 
Master Of Puppets
Аватар

Цитат:
ИЗПИТА ПО ЕЗИК В СУ Е ПО-КОФТИ ОТКОЛКОТО ДА ДЪРЖИШ ИЗПИТ ЗА НЯКОЯ ТАМ СТНАНА (пример Франция).

Т'ВА СИ Е ЕГАТИ И ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА!!!!

Аз съм тръгнала декември догодина да полагам изпит DSD - Stufe 2 (ако вземеш този изпит, който се проверява от германци и включва устна и писмена част, получаваш немска диплома, с която можеш да следваш в университет в Германия). Не мога да разбера, защо при положение, че германците ни дават удостоверение, че знаеме езика и са готови да ни приемат в техните ВУЗ-ове, тука българите се правят на интересни с тези кандидатстудентски изпити!? Вярно, че компонентите на двата изпита не съвпадат 100%, но нима един успешно положен изпит от този род, не доказва езикови знания, достойни за следване в български университет?! :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2006, 22:28 
В началото бе словото
Аватар

не nightwish ..не става дума за теб...ти си знаеш с какво и как ще кандидатстваш...останах с впечатлението, че някой по тресето ще прави и тази простотия!!! А и извън форума съм се наслушала на подобни самонадеяни изказвания!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2006, 13:48 
В началото бе словото

Ами какво да ви кажа....
Кандидатствах с английски за психология - само и единствено това исках и само и единствено в СУ. Подготовката не беше особено натоварена, но за това и завърших английска гимназия, нали? Изкарах си хубавата оценка и сега се радвам на обучението ми по психология.
Преди да се запиша не се замислях много какво ще работя след като завърша, но това и не ме вълнъваше особено, тъй като исках да уча нещо, което винаги ми е било интересно. Сега определено не съжалявам - повярвайте ми, психологията може да има доста голямо приложение, стига веднъж да се насочиш към определена сфера от нея и да я учиш с интерес и професионализъм. Аз за сега съм за клинична психология, но знам ли какво ще стане в процес на обучението ми. :) Сега когато чета главно психологически книги още повече се радвам, че не ми е минало и през ум да запиша нещо друго. Тъй че всичко зависи от вашето желание!!!
Гответе се и успех!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2