Дата и час: 21 Яну 2026, 18:40

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 22:20 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Между другото теорията за баловете се потвърждава...

мин балове за момичета:
Компютърни науки редовно 28.20 (приемат 25 момичета)
Софтуерно инженерство редовно 28.11 (приемат 20 момичета)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 22:23 
В началото бе словото
Аватар

Ами КН е 28,90, но от 35 човека, докато СИ е 29,10, но само 20 човека, така че мисля, че може да се прецени коя от двете е по-желана :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 22:28 
В началото бе словото
Аватар

ми и аз съм приет в КН и смятам ,че е по-добре от СИ.От тва СИ не мисля, че ще излезнат по-добри програмисти отколкото от КН,а и доколкото знам разликата не е толкова в информатиката колкото в математиката :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2006, 22:28 
В началото бе словото
Аватар

и един бъдещ колега в СИ (ако се записеш) :D
не ме питай защо него първо писах - не схащам всички от нещата в учебния план и на двете специалности :? но пък колкото разпитвах един ми препоръча КН , един Информатика и третият човек , когото питах , ми каза , че е все тая , понеже основно с избирателните предмети си определям какво да уча 8)
на практика се съмнявам да има коренна разлика м/у двете специалности , но може и да се лъжа ... ако искаш изцяло програмиране май КН е за препоръчване :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2006, 06:53 
В началото бе словото

Всяка си има своите предимства. Двете покриват различни дялове. По принцип СИ е ориентирано към теоретичната и практичната част, докато КН е само теория. Поне така е по дефиниция и така както са го подали в справочника. Така че и двете са добри стига да знаеш какво искаш.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2006, 07:11 
В началото бе словото

Ами .. реших се.. КН

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Авг 2006, 16:18 
В началото бе словото
Аватар

хей приеха ме СИ на 2ро класиране!Но една дилема ме мъчи-да остана ли за 3то за КН -делят ме 0.12 или да го запиша?МОМИЧЕ съм :D
А и още нещо някой би ли бил така добър да ми каже разликата-основната в учебния план или кое да избера?!Какво да правя !!!!!????? :lol:
PS:не искам да уча икономика,която разбрах че се учи в СИ :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2006, 01:00 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 193 пъти.
...

Последна промяна slighter на 08 Ное 2006, 16:36, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2006, 07:39 
В началото бе словото
Аватар

slighter написа:
ходете в кн да завивате болтчета и гайки като искате... както и да е

Хахахаха, забавно мнение :lol: :lol: :lol: :lol:, интересно защо ние "жичкаджиите" в КН сме с 0,30 по-напред от СИ, при положение, че сме с 15 човека повече :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2006, 12:57 
В началото бе словото

Няма място за никакво сравнение - КН е доста по-добра от СИ, който се интересува ще знае защо. А и като мислите, че в СИ повече се програмира, защо всички с призови класирания на Нац. олимпиада по Информатика са кандидатствали там :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2006, 13:24 
В началото бе словото
Аватар

Като гледам ще се избиете с това програмиране. За мен лично дори и една приложна математика ти позволява да се занимаваш с програмиране , ако искаш.
Иначе между другите три И , СИ и КН според мен няма съществена разлика именно заради изборните предмети...ако ми харесва нещо от програмта на другите си го записвам и нямам грижи.
Аз лично смятам , че информатиката е най-добра за мен не защото там ме приеха, а поради факта , че математиката ми е интересна и не желая напълно да я загърбвам за сметка на програмирането. И не знам защо всички , които досега са учили математика и са кандидатствали с нея гледат да запишат специалност макс. далече от математиката. Не ви разбирам, но е нормално всеки с интересите си ( примерно още по-чудни са ми тези , които записват разни филологии тип китаистика :wink: )
Според мен информатиката предлага най-балансирания уч. план между математика и информатика, което предлага доста голям избор за магистратурата. А и отделно е най-старата специалност от трите и с по-големи традиции.
Все пак повтарям , че цаката е просто да влезеш във фми - ако имаш достатъчно амбиция независимо от специалността , с която си влязъл можеш да се развиеш и в други насоки благодарение на гъвкавия учебен план предлагащ много възможности. Сега погледнах пак списъка със изборните - 195 изборни курса ... поне аз повече от това нямам какво да искам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2006, 14:08 
В началото бе словото
Аватар

Но започвам да се замислям за 3то класиране !Като гледам почти всички тук смятат КН за по-добра :oops: ами дали обаче са направили СИ и ИС тази година само за да приемат повече хора или има някаква друга причина-имам предвид тези специалности да са "по- МОДЕРНИЗИРАНИ" и така да се каже "по-изпипани и изчистени" от КН и И например,защото ако е така записвам СИ :D Но ако няма нищо такова...не знам май ще си остана за 3то... :( :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2006, 14:16 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 193 пъти.
еми четете уч. планове http://www.fmi.uni-sofia.bg/education/bachelors и си избирате какво друго да кажа...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2006, 18:31 
В началото бе словото
Аватар

Mimi, няма нищо такова, орязали са местата в Информатиката, за да има места за СИ и ИС. По принцип КН, СИ и ИС са с програми по световни стандарти, така че няма нищо такова - СИ и ИС да са по-модернизирани от КН. Ако разбираш поне малко от компове, съветвам те да прочетеш учебните планове и да сравняваш....по мое мнение КН е най-доброто от всичките, + тва виж и баловете - за КН е най-висок при положение, че там приемат повече хора, отколкото в СИ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2006, 18:54 
В началото бе словото
Аватар

Цитат:
Sally Пуснато на: Сря Авг 16, 2006 18:31 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Mimi, няма нищо такова, орязали са местата в Информатиката, за да има места за СИ и ИС. По принцип КН, СИ и ИС са с програми по световни стандарти, така че няма нищо такова - СИ и ИС да са по-модернизирани от КН. Ако разбираш поне малко от компове, съветвам те да прочетеш учебните планове и да сравняваш....по мое мнение КН е най-доброто от всичките, + тва виж и баловете - за КН е най-висок при положение, че там приемат повече хора, отколкото в СИ.

е това беше отговор :wink: незнам sally какво ще правя ту съм на мнение ,че СИ ше запиша ,ту пък като чета мненията ви се разубеждавам :shock: А мислиш ли ,че ще мога да влезна на 3то -остават ми 0.12 до КН :D :? :lol: И още веднъж МЕРСИ за хубавия отговор! :wink:
P.S.току виж сме станали колежки в КН.А пък ако не в КН,то поне ще сме колежки по факултет!!! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща