|
Като отидете в Ректората вътре има разлепени листа, на който пише в кой зали се гледат. По английски и математика са в 267. По-голямата част от останалите изпити е в 256 (или нещо такова), която е до нея. Останалото се гледа в 242.
Днес ходих да си видя теста по английски. Противно на очакванията ми, имам сравнително висок резултат на тестовата част (41т. - 9т. на рийдинга, 6т. на клоуза, 16т. на еръра и 10т. на парафрейза). На диктовката имам 6 точки, горе-долу колкото очаквах. Оцелил съм думите, които са свързани с тирета, както и тези, които не ги знаех. За сметка на това съм сбъркал елементарни думи като attain, appearance, valuable и т.н. Шашът дойде, като си видях точките на есето. 12. Под 17 точки на есе не съм имал, а обикновено имам към 20. А специално за това мислех, че ми е най-добрия компонент, защото си го бях написал перфектно - структурата, топик сентъсите, увода, примери и т.н. Очаквах поне 20 точки. Бяха ми взели 4 точки на граматиката, което е абсурдно. Всяка грешка беше с G, дори най-дребните. Малки g-та май не видях (три g-та правят едно G, което е една грешка). На лексиката са ми взели една точка и... другото е мистерия. Есето нямаше рецензия, а жената, която ми показваше теста не ми обясни от какво са ми взели другите точки. Каза, че може би съм ползвал беден език. То бива, бива, но 13 грешки? 4 на граматиката (при това пресилени), 1 на лексиката и да кажем, че на сложност са ми взели точка. Това прави 6 грешки. Остават още 7, които не мога да си ги обясня. С тези седем точки тамън влизам английска филология. Ама не... На връщане срещнах Андрил и момчето, което беше с нея ми каза, че учителката му по английски го предупредила, че точно на есето ще ни орежат (защото това е единственият компонент, на който може да се спори за точките), за да могат да си набутат техните хора.
Искам да попитам дали мога да подам молба за преразглеждане на оценката от есето?
|