Bludgeon написа:
TeDuS написа:
KEDI кой в днешно време се води от сърцето си??? Всеки търси начин да се лансира някъде и да е над някох друг, защото цял живот са му внушавали че трябва да стане "човек" или да "хваща гората"!!!! Колкото и тъпо да звучи...така е !!!! Аз защо мислиш проклинам родитеската строга, но "праведна" ръка!!!!!
Значи, сядаш да учиш и си спопяваш лагерите да се прехвърлиш независимо от обстоятелствата (което не става ако примерно искаш прехвърляне в друг Факултет- тогава някои обстоятелства не зависят от теб ... ) или:
Решаваш с какво искаш да се занимаваш професионално в живота ти.
Разговаряш с твоите родители и искаш тяхната подкрепа по долните точки. Те са твои родители и винаги ще са с теб и ще те подкрепят, ако видят че действително си сериозен в намеренията си.
1. Записваш "Педагогика".
2. Плащаш си двата семестъра като поп и не ходиш на изпити
3. Междувременно ученето за желаната ти специалност ти става приоритет и се подготвяш съвестно. Това не значи да заебеш всичките си приятели и т.н., а просто да няма ден, в който да не учиш поне по 4 часа. Като изкючим времето за спане, ядене, път и т.н. би трябвало да имаш достатъчно време за всичко. ДАЖЕ и за работа на половина работен ден, ако решиш да станеш по-самостоятелен.
4. Догодина по това време се кефиш неистово, че си направил нещо значимо в живота си като това да си влязал това, което искаш.
От моята гледна точка, това е единствения начин въобще да започнеш живота си на зрял човек (доколкото това се покрива с определението за студент

)с удовлетвореност и самочувствие.
Важното е какъв си в момента, а не какъв си бил и как си се подготвял в миналото.
Мда. Хубаво, идеалистично. Само че какво става, ако не влезеш това, което искаш? Чувстваш се неистово прецакан...

Положил си усилията, но пак резултатът е бил отчайващ. И да, дори да учиш достатъчно, каквото и да стане, винаги има мегдан за провал... и когато този провал се случи, независимо дали шансът е голям или малък, то тогава чувството не е от най-приятните... Лично аз усещам как започва да се развива "рекацията на Павлов" у мен... като прочета нещо, което да ми напомня на четеното по история, независимо дали в книга или сайт, в мен се повдига някакво тягостно чувство, което несъмнено ме хвърля в размисли относно изпита...
Така че дозата идеализъм не е много питателна за тези, които са усетили тоягите на гърбината си.

(Дори да са станали нещата при теб както го описваш- реализмът на едни е идеализмът и романтизмът на други...)
Иначе винаги има място за прогрес... за регрес- също.
KEDI написа:
TeDuS Аз се водя от сърцето си

Точно заради това записах да уча тази специалност, на тази възраст и ЗНАМ какво искам и как да го постигна-оттук нататък за мен невъзможни неща НЯМА

Браво. Искрено ти се възхищавам. Дано един ден не съжаляваш...