GombeTo написа:
Аз имам 2 по английски а съм ходил на много олимпиади, печелил съм дори, дори на СУ олимпиадата стигнах до незнам-си-кой-кръг и отивам на изпит и тцаааак - ДВОЙКА! По литература - ДВОЙКАААА! Както навсякъде имам готини оценки, в СУ се оказва че имам ДВОООЙЙЙКАА!! Няма да я бъде тази, отивам и аз на 7-ми. И не защото умирам да съм в СУ - то проверяването и оценяването и всичко показва само колко назад са проверяващите, преподавателите и всички останали. Просто искам да разасня проблема защото съм сигурен, че не мога да имам 2-ки. Особено по английски. По лит написах 7-8 страници (които повярвайте ми - ВЪОБЩЕ НЕ БЯХА ПЪЛНИ С ГЛУПОСТИ) и някой си гений решава да имам слаба оценка. Аз съм писал за списания и т.н. и накрая ме изкарват неграмотен. Едно момиче, вчера ми сподели, че е в същата ситуация - 2ки по лит и ае. А и тя пише за "Телеграф" така че няма шанс да е толкова неграмотна. Оказва се, че и български не знаем, и английски... Ако бях ням да, ама.....
Оценяването в СУ носи лош престиж на университета. И трябва да има хора, които да отстояват оценките си. Хора, които знаят че могат и знаят на какво са способни и какво искат от живота не бива да бъдат оценявани по-носко от късметлиите, които имат 5-ци просто защото работата им е била в ръцете на проверяващия когато е бил в добро настроение. ГНУС МЕ Е ОТ СУ

Да, прав си. Аз изкарах FCE, CAE. Също така имам и TOEFL iBT 101 точки от общо 120, като това си е доста добре, като се има предвид, че чуждите университети искат от 80 нагоре повечето. А тук една 4.02. Ти даже си по-зле - кръгло 2! Как можаха. Това нещо има съмнително - не може хора, които знаят езика да имат 2, 3, 4 и нещо в най-добрия случай, а хора, които две думи на кръст не знаят - хоп 5, 6. Мафия!