Дата и час: 20 Яну 2026, 22:35

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 72 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2007, 15:25 
А ти като си 11 кл как ще кандидатстваш?

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2007, 16:59 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
quote="dormouse"]ТРЯБВА ДА СЕ ХОДИ НА КУРС СПЕЦИАЛНО ЗА ТОЗИ ИЗПИТ![/quote]
Ако визираш курсовите на СУ не съм съвсем съгласна... една приятелка ходи на всичките, аз се подготвях на друг курс и пак изкарах по-висока оценка... Но по принцип е хубаво да се иде, ако никога не сте се явявали на подобни изпити :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2007, 18:23 
Ама да бе,точно това казвам и аз-не може да си сам и ученик и даскал,който да те проверява и да те поправя.Ми то ако можеше така,даскалите щяха да умрат от глад.Пък и те имат повечко инфо от предишни години- техни ученици дето са влезли им снасят разни работи.Но най-си е важно да си четем и да се упражняваме - няма начин.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2007, 18:39 
В началото бе словото
Аватар

maxi написа:

Няма да кандидатствам тази година:)
Въпреки това предпочитам от далеко, че да е леко.Захванал съм се с това кандидатсване една година предварително , защото на наще все им се оправдавам ,че уча много по математика и английски(ясно ти е, че само ги баламосвам) и затова успеха ми е толкова зле по останалите предмети.Като прибавим и съвкупността от това, че колкото и да се влошава образованието в БГ и да спада нивото, аз уча в гимназията с най-добро име и най-големи традиции в града, както и че до не отдавно бях тоя дето беше от генийчетата на випуска ,а сега съм с няколко предупрежедения за изключване и на последно място, но не и по значение - болната амбиция на наще да съм номер 1 по всички предмети ,а аз дори не съм си купувал учебници по нищо друго освен англ. и мат. през тази учебна година.И като събереш всички това се сещаш, че колкото и голям непукист да съм, няма как да не се притеснявам за кандидатстането.

П.С.
Аз ли съм толкова зле с този HTML или се бъгнаха таговете?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2007, 21:36 
Вазов
Аватар

realsugar написа:
quote="dormouse"]ТРЯБВА ДА СЕ ХОДИ НА КУРС СПЕЦИАЛНО ЗА ТОЗИ ИЗПИТ!

Ако визираш курсовите на СУ не съм съвсем съгласна... една приятелка ходи на всичките, аз се подготвях на друг курс и пак изкарах по-висока оценка... Но по принцип е хубаво да се иде, ако никога не сте се явявали на подобни изпити :)[/quote]ами не визирах специално курсовете на СУ.....исках да поясня,че специално за такъв вид тестове трябва да се готви човек,за да може да свикне с времето и другите му там неща :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2007, 00:20 
Тhe regular one
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Juventus написа:
maxi написа:

Като прибавим и съвкупността от това, че колкото и да се влошава образованието в БГ и да спада нивото, аз уча в гимназията с най-добро име и най-големи традиции в града...

Прощавай, ама коя е тая гимназия???? И как ти, който още нямаш средно, си позволяваш да се изказваш като последна истанция за качеството и името на конкретно учебно заведение. Със същия успех аз бих могла да изтъкна моето училище като най-велико. Но не го правя, тъй като смятам, че е смешно!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2007, 08:40 
От дъжд на вятър

Аз досега само в две училища съм учил и все се оплаквам, че са зле ;) Рядко чувам някой да казва, че даскалото му харесва!! Защото всичко си има недостатъци. Ако искаш да мързелуваш - пада ти се такова, в което много се учи. Падне ли се пък мързеливо даскало - после те е яд, че нищо не си научил и се конкурираш с другите. Аз лично съм комбинацията мързи-ме с мързеливо даскало. Но сега, 12-ти клас, вече ме е яд, че не влязох в ПМГ; сега нямаше да се мъча с тия тъпи задачи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2007, 18:58 
В началото бе словото
Аватар

Уча във Велико Търново в ПМГ "Васил Друмев".Смея да твърдя ,че е най-добрата гимназия в града, защото като изключим езиците , където по обясними причини неможем да се мерим с хората, учещи в езикови гимназии, имаме най-високи резултати по останалите предмети на градски състезания и олимпиади.
А по въпроса за дръстично заниженото ниво в българскоро образование, като се почне от началните училища, през гимназиите, че даже и в университетите не виждам какво толкова може да се спори.Естествено ,че всяко правило си има изключение(златните медалисти от световната олимпиада по мат. например), но фактите са си налице: в преговорите с евросъюза една от най-проблематичните глави ,където отнесохме най-много критики бе образованието;според световната образователна организация(или там както бе името) през 1989 сме били на 9то място в света по ниво образованието,през 1994 на 15то,през 2001 17то, а сега сме на 19то(не,че е зле да си 19ти от цял свят, но е на лице константна тенденция към понижаване) - статистиката я видях по националната телевизия или БТВ;а за всичко останало си "позволявам" да вадя изводи от не малкото ми контакти с хора от други градове и от лични наблюдения естествено:)
На въпрос не е възпитано да се отговаря на въпрос ,поне така ни учиха едно време в детската градина :D , но ще си позволя да попитам ти учител ли си?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2007, 19:46 
От дъжд на вятър

Не знам, за мен ли питаше дали съм учител? Както и да е.

Напълно съм съгласен за ПМГ без никакъв сарказъм и така нататък. За езиците е вярно и в нашата ПМГ, но има и доста ученици, които ходят на курсове и смея да твърдя, че знаят повече от хора в езиковите гимназии, но това е само според мен, нищо не може да се постави под общ знаменател.

Извинявай за поправката, пич, дрАстично се пише. На английски нали ще кажеш drastic, а не drUstic, все пак и изпит по английски ще имаш ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2007, 20:39 
Споко,готин - тук просто понякога бъка от нихилисти или по-скоро агресивно наострени пичове.Take it easy!Ма все пак имаш право на мисъл и мнение,нали?!

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Яну 2007, 20:41 
Славчо,приветствам твоето приятелско отношение! :lol:

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2007, 02:18 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Някой запознат дали има информация за книжки с тестове като тези на СУ.Правил съм такива тестове,знам много добре какво представляват,но такава книжка,която да е издавана от университета дали няма?( не си мислете,че се надявам да се падне един от 10-те теста,които са в книжката,просто за подготовка ;) )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2007, 15:23 
Ама ти за какво ще се готвиш?Щото ако е за СУ,техните книжки и нашите учебници в курса са си направо достатъчни. Е, имало и някакви за матури - ако имаш повечко време разходи се до Славейков-пък може да се нацелим,и аз мисля да се занеса тия дни там.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2007, 15:25 
Ти си от Варна или там живееш в момента,sorry ама късно фокусирах?

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Яну 2007, 22:03 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
maxi написа:
Ти си от Варна или там живееш в момента,sorry ама късно фокусирах?

Във Варна живея :). Ами дай малко повече информация за тези техни книжки,защото тук не знам дали ще ги има по книжния пазар.Ще се радвам на информация :).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 72 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща