Дата и час: 20 Яну 2026, 23:04

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: странично мнение
МнениеПубликувано на: 06 Авг 2007, 00:36 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
staro kuche написа:
Аз имам опита на завършил висшето си образования човек и вече с професионален опит зад гърба си и от тази позиция ще ви кажа една истина, която сигурно ще ви се стори УЖАСНО ЕРЕТИЧНА и много от вас ще "подскочат" в защита на най-старото висше учебно заведение. Истината е че с изключение на специалност ПРАВО останалите дават кадри единствено за преводачи и учителки. Всички които така пламенно защитавате традициите и величието на СУ направете си труда да погледнете в саитовете за предлагане на работа и вижте колко специалисти по ФИЛОСОФИЯ, КУЛТУРОЛОГИЯ, ПОЛИТОЛОГИЯ, ЕВРОПЕИСТИКА или скандинавистика или японистика се търсят. Не ме разбирайте погрешно, но погледнете и настрани и бъдете реалисти, а реалността е свободния пазар на труда защото петте години следване ще свършат като един миг и тогава ще попаднете точно в месомелачката на този пазар. ПП. Не ми се сърдете това е едно странично мение на строителен инженер реализирал се в своята област. Моя много близка разсъждава точно като вас и тя е кандидат студентка затова следя тези форуми и за нея СУ е номер едно и се опитвам да я приземя в ралноста

Университет идва от универсум (вселена), тоест всички науки най-общо казано - по тази причина друг ВУЗ в БГ освен СУ трудно може да бъде наречен университет. :)
Преподполагам, че под този пазар визираш българския пазар, а в условията на глобализация хората имат възможност да работят из цяла Европа, САЩ, Канада или Австралия например, независимо, че са завършили в България :study: :sunny:
Това, че в БГ няма пари за изследвания в една или друга област не означава, че и в другите държави е така, а и досега от моя личен опит на пътешественичка не ми е правило впечатление богатите държави да се лишават от науки за духа. Там просто са намерили начин да печелят и от тях. :D Типичен пример са музеите за модерно изкуство, които някои хора у нас считат за ненужни http://flyvbjerg.plan.aau.dk/HARVARDDESIGN63PRINT.pdf

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5