нямазначение написа:
Ако се търсеше оригиналност, щеше ли журналистиката у нас да е на такова дередже? Нито оригиналност, нито оригиналничене се търсят, търси се баналност: да коментираш някое събитие, но така, както те искат да го прочетат.....Мога да се обзаложа, че такъв кандидат над 3 няма да има.
Точно затова имам 3 по литература!
Знаете ли защо журналистиката у нас е на това дередже? Защото прекалено много се слуша и се изпълнява! Защото собственото мнение се е размило с това "как би трябвало да бъде"!
Ей това ме дразни във всеки един средно-интелигентен индивид, който се бори наравно с всички останали, но прекланя примирено главица и съответно излиза по-напред!
Ако искате промяна - променете първо себе си! Престанете да се съобразявате (
а сега ме обвинете отново в про-па-ган-ди-ра-не!) и най-вече да чакате някой друг да ви пробие път!
Не трябва да има компромиси с истината - и честно казано, предпочитам да си разбия главата някъде, докато защитавам собствената си вяра, отколкото прегърбена под тежестта на това не-удовлетворяващо ме Сега, да мрънкам как положението не ми харесва такова, каквото е! Та нали то е плод на нашето без-действие!
Наистина не е вярно това, което го говориш. Поне за литературата, за журналистиката - не знам. Имаш 3 по литература не защото системата е такава, а защото ти не си хвърлила достатъчно усилия. Така обиждаш онези, които наистина са хвърлили усилия и са получили високи оценки! Запознат съм с критериите за оценка и мога да ти кажа, че 3.00 се пише на работа, която показва пълно незнание, безхаберие и мързел при подготовката. Творчеството наистина трябва да се развива, но, моите уважения - един мързеливец не може да получи повече от 3. Айде моля ти се!