Сърце ми означава йероглифчето, да, никът е транскипцията му, на бг звучи като Син.
Ама аз по принцип предпочитам да отговарям на конкретни въпроси, защото иначе всичко е доста субективно. И в темата "китаистика" в раздел Студенти пише доста.
В общи линии: Дали всичко е прекрасно, пеят птички и те водят за ръчичка към светлите бъднини, когато ще знаеш китайски?-Не. Има си доста проблеми, като навсякъде.
Има възможности да се ходи в Китай, плащаш си само самолетния билет.
Съжалявам ли, че записах това? Абсолютно и категорично не.
Според мен най-ценното в тези специаности е, че ти разчупват много силно мисленето. Осъзнаваш, че си приемал за даденост неща, които всъщност не са "даденост", защото на друго място е различно... На практика откриваш един нов и доста различен свят, който при това, струва ми се е доста по-богат и развит като мисловност от нашия. Четеш за хора, живели в началото на нашата ера, а имаш чувството, че са почти съвременници. Ще дам един малък пример. Записах втора специалност социология и там цяла година слушах, че "социологията е модерен и западен начин на мислене (или форма на съзнание)" социолозите от форума ще ме разберат, а преди няколко дни, докато кротко и мирно си учих за държавния, в древната китайска литература (1век преди новата ера) открих паметник, който едва ли е точно социология, но при всички случаи говори за подобна форма на мислене... та според мен "модерната и западна" форма на съзнание е твърде вероятно да се окаже "древна и източна", но ще се занимая по-подробно с това след държавния. Както и да, идеята е, че да учиш нещо подобно наистина много обогатява мисленето. Ако успееш да го съчетаеш и с друга специалност-още повече. Човек при всички случай трябва да се сблъска с нещо толкова различно, за да разбере кой е той самият и да преодолее границите в мисленето, които са му наложени от нашата действителност. Това е моето мнение