mantut написа:
. от друга страна преподавателите в СУ по МО ,доколото знам, са по- млади ,което мисля, че донякъде е плюс и специалността бързо се развива. аз самата избрах МО в СУ по следните причини- първо СУ ( въпреки всичко) си остава емблема за качествено висше образование както в България , така и в чужбина. второ имам намерението на някакъв етап да уча в чужбина и там СУ се ползва с голям авторитет (за това съм сигурна!) и трето вярвам, че колегите ми ще бъдат амбицирани и интелигентни хора, а средата е много важна, нали

В унсс не са само доценти/професори, за разлика от су там има и асистенти, които са си млади- системата там е лекция-упражнение, в су не е така. С цел да бъдат включени максимален брой юридически дисциплини се пропускат упражненията, което не знам колко полезно е като практика. СУ е емблема, разбира се, но от значение е самата специалност, програмата й, дали тя е съгласувана с водещите европейски университети ... А относно амбициозните колеги- от 80-90 приети в УНСС с изпит по език и тест, бъди сигурна че поне 1/3 ще са на нужното ниво. Съмнявам се картинката да изглежда по-различно в СУ след "трудните" теми по история...
пп в този форум пиша не за да дразня, намесвам се само когато се говорят неща, неотговарящи на истината, защото знам че се чете не само от вече приети, но и от бъдещи кандидати. Ако не ви допадат обективността и чуждото мнение, просто не ми четете постовете
пп2 МО спада към обществените, а не към хуманитарните науки. Към обществените са още право и икономика, а към хуманитарните- езици, педагогики... Това постоянно го бъркате.