Ако можеш да си позволиш квартира - бягай. Ст. град е всичко, но не и студентски ... Като място за живеене sux отвсякъде - невъобразим шум, мръсотия до шия (и в общежитията и около тях). Живеете по 3ма човека в стая 18кв.м. В повечето случаи извън сесия няма да ти е много леко да учиш като имаш предвид, че я съквартирантите ти избухват нещо, я комшиите. Звукоизолацията в сградите е толкова "яка", че като вървиш по коридорите може да познаеш кой по коридора се къпе, а пък като има купон на етажа ... Купоните се разпознават от 2-3 блока разстояние, а като 50% от студентите в Ст. град са дошли само за т.нар. "студентски живот" можеш да си представиш колко често има купони. Купи си и едни рибарски ботуши, че като завали тука става една ... Друг аспект е храната - изборите са няколко: или си готвиш в стаята и осмърдяваш всичко на готвено (18 кв.м. нали помниш), или хапваш на стол (за качеството на храната и особено за хигиената там не питай), където поне е по-евтино, или го даваш на бургери/дюнери

, или ... даваш маса пари да ядеш на свястно място. Предвиди и едни 50+ лв. за метална врата или поне решетка на старата врата. Пази от доста главоболия, при условие че старите врати не могат да спрат и 14-годишния ми племенник, а желаещи да ти "заемат" телевизора се намират. А споменах къпането преди малко - тук условието е, че трябва да се съобразяваш с часовата зона. Около 5-6 следобяд е цяло чудо, ако имаш топла вода, понеже целия блок се къпе тогава. В останалото време също не е много сигурно, но ... живота е борба

Може да предвидиш и малко пари/труд за едно леко ремонтче на стая в началото, защото повечето (особено баните

) се нуждаят, ако не друго от яко чистене. Надявам се горе-долу добре съм ти обрисувал обстановката и дано не съм те отчаял

Но "положителните" страни според мен бледнеят