Дата и час: 22 Яну 2026, 18:22

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 704 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 47  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Олимпиадата по български език и литература
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 12:31 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 2 пъти.
Скоро се прибрах от училище. Имах литература днес и госпожата ми каза, че от около 150 души, класирани за националния кръг, поне 60 са отпаднали. От нашето училище бяхме двама, но впоследствие останах само аз (момичето, което трябваше да дойде, имаше 5,50 и сигурно затова не са я допуснали). Всички, изкарали 5,50 на областния, са отрязани, :shock: ! И направо е странно, че от Софийска област има само четирима души, :shock: , това ми се вижда немислимо!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 12:48 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Йовков написа:
Скоро се прибрах от училище. Имах литература днес и госпожата ми каза, че от около 150 души, класирани за националния кръг, поне 60 са отпаднали. От нашето училище бяхме двама, но впоследствие останах само аз (момичето, което трябваше да дойде, имаше 5,50 и сигурно затова не са я допуснали). Всички, изкарали 5,50 на областния, са отрязани, :shock: ! И направо е странно, че от Софийска област има само четирима души, :shock: , това ми се вижда немислимо!

Има само четирима души от Софийска област?! Аз съм от Софийска област... На 2. април (деня, в който излезе --т.е. би трябвало да е излязъл, щото не съм го виждала-- протоколът от Националната комисия, се обадих по телефона в нашия инспекторат да питам дали съм допусната до национален кръг, но инспекторът само попита коя съм от всички и сякаш не счете за нужно да коментира допускането - сякаш е очевидно, че съм допусната - и направо заговори за автобусни билети... А не мога да повярвам, че от всичките 25 души, които бяхме класирани, ще бъда една от четиримата допуснати... Мнооооого е странно. Откъде ти е информацията, Йовков??? Така де, ясно откъде, ама сигурен ли си?

П.П. Ако не съм допусната, поне да си знам.... :? Ох, много, много ме обърка с тая информация... :roll:
П.П.2. А да не би да е имала предвид госпожата ти, че от Софийска област само четирима са отпаднали?

П.П.3. Току-що инспекторът ми каза, че всички от София са допуснати. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 17:29 
В началото бе словото

И при нас (в Хасково) е така.От четири момичета отиват само две.Аз и едно друго момиче имаме 5.50 и много съжалявам,че няма да мога да отида.Но...шанс. :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 17:48 
От дъжд на вятър

Министерството е изпратило някакво писмо на училището ми с имената на всички, допуснати до финалния кръг. От Софийска област са само четирима (Правец, Ихтиман и Своге). Още по-чудно е, че от Смолянска и Старозагорска област няма допуснати, :shock: . И кой определя, че тези, изкарали граничната оценка 5,50, биват отхвърлени? Много лошо разпределение и изобщо концепции, които не са доизмислени, :shock: .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 19:00 
В началото бе словото
Аватар

Ууф.... ама и аз съм добре :drunken: Софийска област, не София-област :mrgreen: Както и да е.
А това жестоко орязване ми дава малко лоши предчувствия относно критериите за оценка на третия кръг... Не че не би трябвало да очаквам да са високи... И не че от практическа гледна точка има някакво значение за мен - аз дори нямам намерение да кандидатствам с БЕЛ. Но... всеки би искал да получи висока оценка. Не за друго, ами за едното потупване по рамото (което представлява оценката, не което ще получи човекът, след като му я пишат :) ).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 19:06 
падна Маца в каца
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
didka_ написа:
Ууф.... ама и аз съм добре :drunken: Софийска област, не София-област

Би трябвало да е обратното. Доколкото съм запознат под Софийска област се разбира София-град (различно от София-(!)област), та в този смисъл няма как да са допуснати само четирима софиянци. :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 19:09 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Йовков написа:
Още по-чудно е, че от Смолянска и Старозагорска област няма допуснати, :shock: .

Никак не е чудно даже. Аз съм от Стара Загора и миналата година на общински кръг от моето училище, в което освен чужди езици се изучаваше профилирано и БЕЛ, бяхме само трима. На областния пък бяхме едва 4 човека. Само аз се класирах за национален кръг и впоследствие се оказа, че съм единственият лауреат от старозагорска област за последните 15 години. :lol: Така че не се изненадвай, че няма от Стара Загора тази година. Закономерно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 19:14 
падна Маца в каца
Аватар

От Пловдив бяхме четирима; и при мен се случи така - за първи път лауреат от десетина години...На фона на миналогодишните резултати ми е трудно да си обясня тази "столична" тенденция :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 19:17 
Неодекадент
Аватар

Мен миналата година много ме изненада фактът, че момчетата лауреати бяхме повече от момичетата - 4 на 3. Това вероятно е прецедент. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 19:38 
В началото бе словото
Аватар

pink floyd написа:
didka_ написа:
Ууф.... ама и аз съм добре :drunken: Софийска област, не София-област

Би трябвало да е обратното. Доколкото съм запознат под Софийска област се разбира София-град (различно от София-(!)област), та в този смисъл няма как да са допуснати само четирима софиянци. :P

Точно така... област София-град... Мда... съвсем добре съм.... :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 19:52 
падна Маца в каца
Аватар

Scorpion написа:
Мен миналата година много ме изненада фактът, че момчетата лауреати бяхме повече от момичетата - 4 на 3. Това вероятно е прецедент. :)

И това, и това! Миналата година нещо сме излезли от утвърдения модел. :wink: :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 19:59 
Неодекадент
Аватар

pink floyd написа:
Scorpion написа:

И това, и това! Миналата година нещо сме излезли от утвърдения модел. :wink: :)

К'во приказваш... Направо сме взривили конвенциите на олимпийския катехизис... :lol:
Тц, още не мога да се отърся от този стил и изказ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 21:32 
В началото бе словото

Здравейте олимпиици ! Много се радвам , че все още има хора , които се интересуват от олимпиадата по литература . Аз бях една от Вас . Преди 3 години стигнах до националния кръг , писах и изкарах 5.18 . Сега съм студентка в СУ специалност право . Ако знаете как се вълнувам за предстоящата олимпиада , сигурно повече от Вас . Желая Ви по-голям успех от моя . Като се върнете пишете какви са били темите . Много , много се вълнувам . Все още си спомням за подготовката , желанието и изучаваните автори . Пишете как е минало . УСПЕХ !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 21:34 
В началото бе словото
Аватар

От София град в никакъв случай няма да сме четирима човека,а поне 15.Не знам какви са тия странни информации,но ако изрично не са ви звъннали че отпадате това просто няма как да стане.А намалените бройки от цяла България се дължат на факта,че броя на класиралите се е бил 150 души,а квотата е за 120.И са събрали комисия,която е трябвало да оцени кои оценки 5.50 са "повече" 5.50 от други.И се е получило някакво странно преоценяване,но това е нашата прекрасна действителност и всичко е възможно

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2009, 21:46 
От дъжд на вятър

Четирима са от Софийска област (не самия град, в писмото беше упоменато изрично), аз от Ихтиман, двама души от Правец и един от Своге.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 704 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 47  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Олимпиадата по английски език

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в КСК 2007-08

Nickelscence

41

6605

25 Апр 2007, 14:39

Music_Addict Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Олимпиада по български език и литература 2007

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в КСК 2007-08

jordanoff

59

6595

27 Юли 2007, 13:52

Haralampii Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Матурата по Български език и литература (17 май 2011)

[ Отиди на страница: 1 ... 8, 9, 10 ]

в Матури

svetlio.varna

136

9429

02 Юни 2011, 15:51

white_cat Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Примерен тест по български език и литература

в КСК 2007-08

nacho

5

4085

10 Юни 2007, 20:56

Mira-kiflichkata Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. [КСК 2010] Български език и литература vol.2

[ Отиди на страница: 1 ... 33, 34, 35 ]

в КСК 2010-2011

gunsnroses

514

8123

23 Юли 2010, 01:58

FlaMe_DarKneSS Преглежда последните мнения