ОК, няма нищо вечно, напълно съгласен. Но е странно да се самозалъгваме, че сегашната ни армия може да е ефективна срещу който и да е.
Турция е един от най-големите производители на леко оръжие в света, например.
Е, да...сигурно ще спрем македонците, поради простата причина, че ние, по почина на великите сили, харизваме нашите стари машини на тях.
Не казвам, че трябва да я заличим напълно, но да я редуцираме доооста. А това, което остане да бъде напълно модернизирано.
Мисля, че е ясно, с какво бяхме полезни на съюза. Логистика, предоставяне на летища, въздушни коридори, бази за обучение. Полезни сме с това, което искат от нас. Не знам някой да е поискал супер модерните ни МИГ-ове...
Аз я виждам тази армия...поне още 5-6 пъти по-малка, но с последно поколение въоръжение и екипировка...и рамбовски тренировки, че да си оправдаят високите заплати.
happyswift Ф-16 може да е на 40 години, Б-52 да е на 60 и повече...то и ножът е на няколко хиляди и още е на въоръжение...ама той ли е белега за модерност на една армия ? Той ли решава съвременните битки ?
Членството ни в НАТО, за повечето политици от България...и за тези от НАТО е по-скоро политически акт, от колкото военен. В смисъл...с нас НАТО не става непобедима сила, там силните отдавна са ясни. Това е начин да се пресече руското влияние в България, на Балканите и изобщо на едно стратегическо място.
И както казах...ние допринасяме с това, с което искат.
А за Македония...
Сигурно е готино и за тях и за нас да си мислим подобни филми. Те никога няма да станат и ти го знаеш. Ако сметнеш за нужно, ще съм по-подробен защо.
Rising Ако си счупя крака на няколко места и отида да ми го гипсират, обаче се окаже, че ще ми го отрежат, защото парите за гипс не са отишли за гипс, а за заплати на 39 000 безделници...бих се замислил