Дата и час: 21 Яну 2026, 23:57

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 155 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща

Какво ще стане след тия избори?
Нова политическа криза (ерго нови избори) 48%  48%  [ 11 ]
ГЕРБ + Атака ще са на власт 13%  13%  [ 3 ]
БСП + ДПС ще са на власт 13%  13%  [ 3 ]
Някаква нова тройна коалиция 4%  4%  [ 1 ]
Широка коалиция между 4те партии (вж. Швейцария) 0%  0%  [ 0 ]
Правителство на малцинството (ГЕРБ? или БСП?) 0%  0%  [ 0 ]
Гражданска война, военно положение, мандат на ООН за страната? 0%  0%  [ 0 ]
Извънземни кацат и ни поробват, така решават кризата 22%  22%  [ 5 ]
Друго, роден от мен сценарий! 0%  0%  [ 0 ]
Общо гласове : 23
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Ново правителство / 42ро оНС
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 00:18 
Катарзисен Млад Меринджей
Аватар

Благодарил (а): 25 пъти.
Така става в нормалните държави. Но това е България. Целият ни народ е в константен пубертет - не знаем какво искаме и всеки ни е виновен,че не може да ни осигури това,което не знаем всъщност дали го искаме. А обясни ми как да стане тая промяна от най-долното ниво?
Тук демокрация в момента не може да вирее. Изходът вече е еднопосочен,ала обръщайки се към историята,не съм сигурен,че има кой да ни изведе през него.

Real friends don't change.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 00:29 
Паисий
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Надежден Случай написа:
Така става в нормалните държави. Но това е България. Целият ни народ е в константен пубертет - не знаем какво искаме и всеки ни е виновен,че не може да ни осигури това,което не знаем всъщност дали го искаме.

Аз мисля, че знам какво иска средностатистическия българин. Да ходи на работа, колкото да си почине, ако се е уморил вкъщи и накрая на месеца да вземе 3000 евра заплата.

и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 00:35 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
На българина не може да се угоди- ако има заплата 3000лв, ще се оплаква че в Катар карат златни ферарита. Ако има жена и любовница, ще се оплаква че в Сауд. Арабия имат по 4-5... Ако живее в 4-етажна къща, ще се оплаква, че Бил Гейтс има палат... и т.н.

Въпросът не е че демокрацията не работи - просто тоя народ не е за нея, той си е за монархия и си го влече да е безправен и безгласен. Тия които протестират са малка част от всички - те могат да си направят отделна държава, в която да има гражданска общество, екология, експертни кабинети и прочее западни щуротии. За останалите положението е като у Варна - ТИМови групировки и тва е.

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 10:23 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
почвате да си облекчавате логореята тука.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 12:47 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Немам пари за хапове и тва е...

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2013, 20:31 
Чалгар
Аватар

Благодарил (а): 64 пъти.
fak написа:
почвате да си облекчавате логореята тука.

Най-лесно е да плюем по комунисти и турци и да се бием с вятърни мелници. Може би изобщо не трябва да дискутираме каквото и да е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2013, 09:25 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
Mondscreen написа:
Надежден Случай написа:
Така става в нормалните държави. Но това е България. Целият ни народ е в константен пубертет - не знаем какво искаме и всеки ни е виновен,че не може да ни осигури това,което не знаем всъщност дали го искаме.

Аз мисля, че знам какво иска средностатистическия българин. Да ходи на работа, колкото да си почине, ако се е уморил вкъщи и накрая на месеца да вземе 3000 евра заплата.

И точно това правят политиците ни, но с някоя и друга нула отгоре..

Ники е прав за хода на промяната, но.. не виждам как това би се получило.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2013, 10:38 
Tick Tick Tick
Аватар

Благодарил (а): 423 пъти.
И Ники как ще стане тая промяна ако не се откъсне първо главата на ламята, която тъпче цветята? Да излъчили сме депутатите, да бъркаме многократно, но когато явно доста хора осъзнават тази грешка и след работа не гледат новини, а ги създават, явно нещо се променя в самото съзнание на гражданина, който работи и си плаща данъци. Това за мен е промяната отдолу-нагоре, за която лелееш ти. И промяната се търси с конкретни решения пльоснати по плакатите и дъвкани по блогове. Явно всички в тоя протест имат ток, храна и даже на моренце ще идат...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2013, 11:21 
Летящите Пръсти
Аватар

Благодарил (а): 248 пъти.
Татяна Дончева по темата

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2013, 12:41 
Чалгар
Аватар

Плазмодий написа:
И Ники как ще стане тая промяна ако не се откъсне първо главата на ламята, която тъпче цветята? Да излъчили сме депутатите, да бъркаме многократно, но когато явно доста хора осъзнават тази грешка и след работа не гледат новини, а ги създават, явно нещо се променя в самото съзнание на гражданина, който работи и си плаща данъци. Това за мен е промяната отдолу-нагоре, за която лелееш ти. И промяната се търси с конкретни решения пльоснати по плакатите и дъвкани по блогове. Явно всички в тоя протест имат ток, храна и даже на моренце ще идат...

Честно казано не знам как ще стане и дали изобщо ще стане. Нямам никакво съмнение, че огромната част от хората, които протестират тези дни, знаят за какво се борят и в тяхното съзнание е настъпила съответната промяна. Все си мисля обаче, че демокрацията не се прави на площада, а в Народното събрание. И ние всички можем да имаме своите идеи, били те добри или лоши, но просто не знаем, как да ги прокараме в парламента. И заради собствената си немощ после протестираме като сърдити деца, защото не е станало както ние си го мислихме пък дори и каузата ни да е съвсем чиста и справедлива както сега. И грешката никога не е при нас. Много е лесно да се критикува и да се иска оставка. Как за 20 години не се намериха представители на разумните и можещите хора, които да реализират идеите им? Или може би са се намерили, но предпочитаме да живеем в една приказка, в която едната страна е само добра, а другата е само лоша.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2013, 12:46 
Cindefuckin'rella
Аватар

Благодарил (а): 224 пъти.
Ники, а ти какво предлагаш? Да седим и да гледаме безучастно отстрани, щото "ние сме си ги избрали, сега ще си сърбаме попарата"?

Аз тия не съм ги избирала. И не ги искам. И искрено се надявам, че едни предсрочни избори ще променят ситуацията, защото много хора с мислене като твоето се пробудиха и ще направят промяната възможна с гласа си.

П.П. Истинската промяна всъщност ще дойде след десетина години, когато твърдият електорат на БСП ще се загроби, ще се изчистят старите мутри от политиката и на тяхно място ще дойдат хората от нашето поколение. Въпросът е дали нашето поколение ще продължава да отстоява принципите си, както сега, или ще се подлъже по практиките на старите политици за шикалкаване, манипулиране, задкулисие и беззаконие.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2013, 12:57 
Летящите Пръсти
Аватар

Благодарил (а): 248 пъти.
Според мен, ако се направят сега избори - няма да има голяма промяна - дори и да не получат парламентарно представените партии толкова гласове, вотът за други партии ще бъде размит поради големия брой различни формации. Т.е. накрая пак ще имаме основните 3-4 партии водачи и може би една-две още с по няколко човека, колкото да е по-любопитно кой и как ще се коалира, какви договорки ще бъдат направени, за да се остане на власт...

Интересно би ми било няколко формации да се обединят и десните също да се сплотят...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2013, 13:14 
Чалгар
Аватар

dismisstorka написа:
Ники, а ти какво предлагаш? Да седим и да гледаме безучастно отстрани, щото "ние сме си ги избрали, сега ще си сърбаме попарата"?

Аз тия не съм ги избирала. И не ги искам. И искрено се надявам, че едни предсрочни избори ще променят ситуацията, защото много хора с мислене като твоето се пробудиха и ще направят промяната възможна с гласа си.

П.П. Истинската промяна всъщност ще дойде след десетина години, когато твърдият електорат на БСП ще се загроби, ще се изчистят старите мутри от политиката и на тяхно място ще дойдат хората от нашето поколение. Въпросът е дали нашето поколение ще продължава да отстоява принципите си, както сега, или ще се подлъже по практиките на старите политици за шикалкаване, манипулиране, задкулисие и беззаконие.

Не може да разсъждаваме в двете крайности само. Не всеки, който не ходи на протест, стои и гледа безучастно. Аз имам си имам принципи, и аз си имам позиция и може би също си ги защитавам. Просто не на площада, защото не мисля, че това е мястото. Хората с мислене като моето не са спали и си дават гласа, когато трябва.

Не става въпрос за сърбане на попарата, а за обективна преценка. Ако настояваме за нещо, трябва да си даваме сметка до какво ще доведе то, какво ще се случи след това. Единствено изразяването на недоволство не носи нищо, а просто хиперболизира всичко лошо, прави ни мразещи и озлобени и ни кара да се чувстваме онеправдани.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2013, 15:30 
Tick Tick Tick
Аватар

Благодарил (а): 423 пъти.
И сега болшинството недоволни от управлението се чувстват мразещи, озлобени онеправдани, протестите не предизвикват, а разтоварват и канализират това напрежение. Мини за един час през протеста, постой, виж как се държат и изглеждат хората и после пак разсъждавай с хладна преценка :salute:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2013, 15:42 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 193 пъти.
Ако нямаше протести сега щяхме да сме по-зле и от ония с 50-те трилиона зимбабвийски долара...
Ники написа:
Единствено изразяването на недоволство не носи нищо

Е как нищо... свалят се правителства, отменят се назначения, отпускат се субсидии, променят се цени, закони, разпоредби и прочее и прочее...
Дори и нищо да не постигне един протест, пак се чува гласът на хората (дори и от 100 души да е протест, тяхното мнение пак има значение и трябва да се чуе). Това си е съвсем нормална практика във всички демократични държави.
Хората не ги кефеше предишното правитество, затова протестираха и правитеството подаде оставка, сега и това правителство не ги кефи, затова пак протестират... ако свалят това правителство много е вероятно и следващото правителство да не ги кефи и пак да има протести, ама предпочитам тоя сценарии да се повтаря 1 милион пъти отколкото да ги оставим ония мафиоти на спокойствие да си въртят задкулисните сделки...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 155 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. СТАРОТО ИЛИ НОВО ПРАВИТЕЛСТВО

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в България

balhara

32

800

20 Яну 2009, 00:14

gogigagagagigo Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Трябва ли ни ново правителство?

в България

Smoking Mirror

8

558

16 Авг 2009, 08:24

Шепот Преглежда последните мнения