Дичоу

, бих коментирала цялото ти мнение, но нямам толкова
физическо време
Цитат:
защото ако ни няма нас... ще се огледате и ще се видите колко...не струвате...
Не мога да разбера какво толкова сте се засегнали от тази тема? Ти гледаш само от едната
страна на нещата, от тази, в която ти си "чужд" на столицата, а пък "тукашните" са тъпаци и
убитаци. Ами аз мога да кажа същото за тия, които идват от провинцията и всъщност го
казах на няколко места, но не с цел обида, а с цел няква реална равносметка. Кво ще ми
кажеш, че всички селтаци не учат примерно в УНСС ли? И отново искам да кажа, че "селтак"
или в по- горните ми мнения, конкретно не означава човек от село, пфф, дано го разберете
накрая. Специално ти казваш, че виновните са "гражданите", специално ти по- горе казваше,
че уважаваш тия дето си плащат данъците, следователно ти си част от тях, и накрая същият
ти, се причисляваш към същите тия граждани-аристократи, които толкова мразиш. За хората
от провинцията мога да кажа същото - прекалено са амбициозни, в тва няма лошо, може би
пък за това и софиянци им се дразнят. Прав си - има и мързеливи, но има и работливи и умни,
отричаш ли? Или ти не познаваш такива, а се срещаш само с "твойте хора"? Реално за истинско
градско население не може да се говори, защото ВСИЧКИ са в столицата. И онези, за които
казваш, че дават квартири, за да могат да се гледат, са баш от онзи тип коренни граждани,
които са на по 60 години и друг начин да се гледат нямат. Сигурна съм, че на тях не искаш
да се подиграваш... Колкото до магазините - да, икономиката печели, но печели само още
по- голяма популяризация и така стичането на хора от всякъде се концентрира. Според мен
държавата е виновна до някъде, но пък и частните фирми не са оправдани. Да си правят
големи магазини и по малките градове, офиси, ала бала. Нека има някъв стимул хората да си
остават по родните места, но тва не го казвам с цел в София да НЕ идват хора от провинцията,
а с цел да не чувам хора от къде ли не да ми се оплакват, че видиш ли дошли в София, а тука
било отвратително. Като е отвратително никой не те е вързал да стоиш тука. Сам решаваш дали
да работиш в магазин във Видин за 300лв, или в същия в София за 500, примерно. Ти не псуваш
София, което само печели моето уважение, но конкретен е примера за всички останали, които
видиш ли не обичат София, ама що пък не.