"Византийците ни целували ботушите" - как да ти кажа, тази глупост няма нужда от коментар.Вземи прочети малко повече

Коренът на титлата "кайзер" е от цезър, не съм упоменавал кога започва да се използва титлата кайзер.Знам какво значи цезър, спокойно

Ние не сме най-старата държава в Европа.Може да сме най-старата, запазила името си непроменено.От 681 - 2010, 681 - 1018, след това 1185(според някои дори 1187) - 1396 (сега има една нова теза за 1422, на която аз съм привърженик) и 1878 - 2010, сумирано това прави 680 години държавност.Англия от разгрома на Непобедимата армада през 1588 до ден днешен е Велика сила със
световено значение, като от края на 18 век до края на ПСВ е
Първа сила в света.Ние се хвалим с някакъв си Симеон и 20 години хегемония......на Балканския полуостров.Не,България по време на Симеон не е най-силната страна в Източна Европа и никога не е била, стига сте повтаряли като папагали простотиите дето ги пише в учебниците, ако искате да имате самочувствието, че знаете нещо.
През огромна част от годините на ПБЦ, Византия е притискана до стената от арабите.Византийската армия е съсредоточена там, в Мала Азия, не на Балканите.Това, срещу което нашите войски се бият, са гарнизонни войски, нищо повече.Всеки път когато Византия отблъсне арабите на Изток и изпрати Източната армия на Балканите, за нас просто става сташно - Онгъла, Върбишкия проход, Ахелой, тези все големи наши победи са именно тогава когато Византия се мобилизира срещу нас и то за кратък период от време.И какво става когато Халифата изпада в криза, а ромейската "реконкиста" отвоюва Мала Азия?Ами много просто, ние просто изчезваме от картата на Европа.Византия, Рим, е страна с уникална държавна традиция и организация.Това е букално феноменална държава, която преживява неистови изпитания и отново стои на мястото си, но неизбежно и тя се "изхабява" и изчезва..Дават световното и не ми се пише вече, надявам се, поне част, да разберат за какво става дума.