Дата и час: 21 Яну 2026, 10:55

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 120 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 13:21 
gatekeeper
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
hina, видях, че си ме цитирала.

Цитат:
Какво ще кажете по въпроса, ако се забрани "предпазването от бременност" със закон, не се продават никаде презервативи и противозачатъчни и жените...

За да се направи такова нещо е необходимо то да бъде гласувано на най-висше ниво, т.е. пуснато като законопроект и гласувано в Парламента. В Парламента обаче са народните представители, т.е. тези, които ние избираме да представят нашето мнение. Сиреч ако това безумство бъде гласувано от НС, то това е станало с формалното съгласие на цялата българска нация. Ако не съм гласувал- сам съм си виновен. Ама аз съм гласувал.

Пак ще ти го кажа- България е светска страна. Освен това в България има доста високо ниво на престъпност. Да кажем обаче, че ти позволят да се снимаш със забрадка за паспорт. Така рискуваш някой, който прилича на теб и се е добрал по един или друг път до паспорта ти, да се възползва от личните ти данни за незаконни цели. Говоря хипотетично, в никакъв случай не ти пожелавам подобно нещо.

В този ред на мисли ако някой ти свие паспорта и убие някого и след това избяга ти ще трябва да понесеш наказателна отговорност за извършено от друг криминално деяние, в което неволно си се превърнала в съучастник. Неспазвайки правилата и изисквайки изключение за себе си, ти ги нарушаваш и създаваш предпоставки за нови криминални прояви.

Е, да се абстрахираме от наказателната отговорност, която се предполага, че в такава ситуация ще понесеш. Само ще те попитам- ще бъдеш ли чиста и праведна пред Аллах като си си носила забрадката и си съдействала за едно убийство?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 13:42 
хромозоми XY
Аватар

Аз доколкото знам на снимките правят проблеми и за косата - не трябва да пада върху челото и такива разни.

ГГФ: Господи, Готин Факултет

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 13:57 
Пишете, о, братя
Аватар

Цитат:
Очевидно вярва силно и няма нищо странно в това, след като си е сменила религията, отново да вярва силно в Бог/Аллах/Йехова - не е ли един и същ??
Определено не е един и същ, разликата е доста голяма. Ислямът е религия, която затваря и потиска. Ако не вярвате, идете в някое селце в района на Момчилград, където болшинството са мюсюлмани. Стандартът на живот там е като през 18 век. 5-6 годишни момиченца ходят забулени и с шалвари, селото се състои от полуразпаднали се къщи, но задължително има нова лъскава джамия. Между едно християнско село и между едно мюсюлманско контрастът е очеваден. Който не вярва, да пообиколи този край от България лично и ще се увери сам.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 13:59 
Паисий
Аватар

Много си зле :x :evil:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 14:37 
Легендарен флуудър
Аватар

Cosa~Nostra написа:
Цитат:
Очевидно вярва силно и няма нищо странно в това, след като си е сменила религията, отново да вярва силно в Бог/Аллах/Йехова - не е ли един и същ??
Определено не е един и същ, разликата е доста голяма. Ислямът е религия, която затваря и потиска. Ако не вярвате, идете в някое селце в района на Момчилград, където болшинството са мюсюлмани. Стандартът на живот там е като през 18 век. 5-6 годишни момиченца ходят забулени и с шалвари, селото се състои от полуразпаднали се къщи, но задължително има нова лъскава джамия. Между едно християнско село и между едно мюсюлманско контрастът е очеваден. Който не вярва, да пообиколи този край от България лично и ще се увери сам.

Да има разлика между християнско и мюсюлманско село.
В християнското деца няма, а в мюсюлманското е пълно с дечица.
Исляма не затваря! Къде го прочете това?
Не само НЯКОИ мюсюлмани живеят все едно са в 16 век,
така живеят и някои християни.

Аз - По-груб и по-брутален от преди!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 14:49 
хромозоми XY
Аватар

Аз не казах, че религиите са еднакви. Все едно.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 15:08 
Пишете, о, братя

А бре спасителите/и най-вече спасителките.. що не ме спасите и мен от Ада :)) Аз не вярвам ни в християнство, ни в ислям, нито пък в друга религия... по-скоро вярвам, че всички религии са лъжи! Че целта им е една - манипулация с цел изгода! И сега щом съм такъв неверник какво - ще отида в Ада и ще се пържа или там каквото ми е отредено - е да ама кой ми го е одредил и в чий Ад ще ходя? На християните, на мюсюлманите или нечий друг? Или може би само вярващите отиват в Ада? Е тогава що да вярвам? Ами, ако всички отиваме в Ада/Рая.. няма ли и вие вярващи да сте виновни, че не сте ме "спасили" ...?
Хайде стига с глупостите, тази тема не е за форума на СУ!!!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 15:26 
хромозоми XY
Аватар

Ами аз не знам къде ще свърша, но за мен е по-важно да съм добър човек, отколкото да вярвам. Много хора вярват, но вършат престъпления и още по-лошо, оправдават се с вярата. Но когато ножът опре до кокала, на човек му се иска да вярва, че това не е краят и той не е само част от кръговрата на веществата. Или когато загуби някой близък, иска да вярва, че той е намерил покой и е на по-добро място.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 15:48 
хванал гората
Аватар

Змей,
тезата ти е доста интересна и донякъде я споделям.
Аз също отчасти не вярвам в религиите, доколкото те се явяват посредник между мен и Господ. Все едно няма да повярвам в него без тяхна помощ. Също както не ми трябват топлоизчислителни дружества между мен и Топлофиакция! :lol:

А темата е много по-подходяща за форума на СУ, отколкото разни от типа "Какво слушаш в момента".

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 16:33 
Пишете, о, братя
Аватар

Паган написа:
Да има разлика между християнско и мюсюлманско село.
В християнското деца няма, а в мюсюлманското е пълно с дечица.
Исляма не затваря! Къде го прочете това?
Не само НЯКОИ мюсюлмани живеят все едно са в 16 век,
така живеят и някои християни.
Това с децата не е така, повярвай ми, пътувам много често, за да мога да изкажа мнение по въпроса. Ислямът в най-чистата си форма е точно религия на едно затворено общество. Турците, например, от години се опитват да модернизират мисленето си, което е и причина да бъдат презирани от мюсюлмански държави, в които ислямът е точно в тази най-чиста форма, за която споменах.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 18:45 
Дивото зове
Аватар

hina написа:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..." това добре си го написала, ама противоречи на постинга ти...

Не споменах ли, че познавам турско семейство? И че съм приятелка с момичето 12-13 години? И че нямам нищо против хора от друга религия? А и подписа ми по-скоро е приложим в друг аспект, но няма значение.
А и Castelo - съгласна съм с това, което казваш, но е въпрос на друг разговор. :D

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 22:38 
Badass-motherfuka
Аватар

аз мисля да стана конфуцианец или даоист 8)
ама пък кво ми пречи да изчета свещените книги и философии от всички религии (е ся - без мормонство, сциентология и подобни де :wink: ), да почерпя от мъдростта в тях (която несъмнено я има) и да си остана невярващ, но спазващ правила
пък вярващите да си вярват, ада е създаден за тях

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: :)
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 23:09 
Постоянно присъствие
Аватар

zmey написа:
Аз не вярвам ни в християнство, ни в ислям, нито пък в друга религия... по-скоро вярвам, че всички религии са лъжи! Че целта им е една - манипулация с цел изгода!

Подкрепям "добрия змей" :))

Няма по-безсмислено нещо от религията и набожността.

А към авторката на темата- това, че държавите искат на снимките да си без забрадка, НЕ Е ПРИЩЯВКА. Целта е поне малко да се гарантира някаква сигурност срещу трафик на хора, нелегално преминаване на границата, документни измами и подобни неща.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: :)
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2007, 23:47 
Badass-motherfuka
Аватар

don_angelitto написа:
Целта е поне малко да се гарантира някаква сигурност срещу трафик на хора, нелегално преминаване на границата, документни измами и подобни неща.

да, не можеш да чакаш само на Бога да те пази от подобни работи

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2007, 01:21 
Badass-motherfuka
Аватар

пропуснах да вметна - Деветият кръг на ада е за най-лошите грешници - предателите! тааа... именно там е където ще се пържи въпросната... see ya!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 120 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща