allshallperish написа:
А тия пък, които псуват тва което се случва в България / СОФИЯ/, са ми
толкова смешни :"аз няма да живея тука, защото хората са такива,
задръстванията, дрън- дрън", тва драги ми приятели ми прилича само
и единствено на СЛАБОСТ на духа. Димаж само обяснява как искала да се
махне щото тоя и оня били гадни, е на кво прилича тва? Чиста и проста
слабост- като не можеш да се справиш с проблема, бягаш от него. Тва е.
Поставяш милиони под един знаменател, не става. В момента, в който разбираш, че професионалното и личното ти развитие ще бъде сериозно възпрепятствани тук, започваш да си задаваш въпроса, дали изобщо ти се остава тук.
Демографското положение е във формата на гъба, циганките се разхождат с по три-четири деца или са бременни, турците се множат, българите прогресивно застаряват, образованието е фарс. Изводите за близките десетилетия са повече от плашещи. За пенсионната система също.
Хората не се виждат пенсионери в България, не искат да раждат и отглеждат деца тук, нормално.
Ако всеки изпитваше болезнена привързаност към страната си, можеше да си говорим за сила и слабост. Но тук явно нещата не опират до това.allshallperish написа:
И нещо последно:
За разлика от вас, провинциалните чеда, на софийските им се налага да работят от мноого
по- млади. За разлика от вас, които до 20 и кусор години ви дондуркат ваште семейства,
софиянци бачкат, за да могат да живеят нормално, защото не изкарват пари на нивата.
Аз пък познавам много софиянци, които са неработещи студенти, и много хора от провинцията, които с идването си почват да работят. Не знам как реши, че трябва да обобщаваш така....
Да не говорим, че фактът, че някого го "дУндуркат", не означава непременно, че не отделя огромна част от времето си в учене...