Аааа, ма няма само тя да лапа! И други ще лапат:
Търсих из Нета запис на предаване на Волгин, в което участваше д-р Н. Михайлов преди няколко дни, но не открих. За сметка на това попаднах на по-старо интервю на д-р Михайлов ( http://www.glasove.com/article-5701.php ). Като се абстрахираме от неприятния факт, че интервюто е правено Дачков (който в последно време стана съвсем за резил), в него се съдържат уникални бисери за Бойко и ГЕРБ:Генезисът на тази силно персонализирана популистка вълна е при
мутрите, милиционерите и при Сашка Васева. ГЕРБ е на сцената, за да се подиграе с политиката като сериозен жанр...
Борисов излъчва шерифско раздразнение, битов разум и
сексапил за домакините.
Б. Б. импонира на уязвимото население с наказателно-реваншистка готовност, склонност към майтапи и влачи асоциации от
филмите на азиатския екшън.
Дълбоко деморализиращите ефекти на този политически феномен са свързани извън
яркото му естетическо безобразие още и с обстоятелството, че то представлява най-обикновен, мускулно обезпечен блъф.
Моралната му сила и политическият му кредит идват по линията на несломимия електорален предразсъдък и проточената
медийна безотговорност да му се радват на женска основа.
Дясната легитимност на ГЕРБ идва от ЕНП, която е готова да приюти и
Ал Капоне, стига да влачи депутати.
Йорданка Фандъкова е чаровно
свенлива детска учителка, нежно зависима от своя патрон.
Моето предположение е, че Борисов се натурализира в масовото съзнание, придобива
статут на природно явление.
Моноспектакъл на премиера. Преекспонирана покруса с гневни пароксизми. Липсва му гега, но и без нея
хората му приличат на стадо. Някой каза, че не смеят да пикаят от страх да не им пишат отсъствие.
Тройната коалиция се превръща в единична. ...публичен ажиотаж, вербално наводнение, НАТФИЗ. Над всичко е
нащастната пица на Дянков, която не знам защо ми напомня чинията на Черни...
100% съм съгласен с всичко казано от д-р Н. Михайлов. Ако този човек умееше да се изразява така, че да не го разбирам само аз и малка група академици и член-кореспонденти, можеше да има успех на политическото поприще.