Etiainen написа:
Религията все пак е нещо много по-важно от музиката например.
Това е доста индивидуално. За някои хора музиката е еднозначна с религия. Както и да е...според мен това няма значение.
След като претендираме, че сме се освободили от предрасъдъци и живеем в демократична държава(тук може да се поспори, но това е друга тема), значи би трябвало да служим за пример с толерантността си. Това го казвам в отговор на въпроса, дали ако ние отидем в една от тези държави ще получим същото отношение.
alter ego написа:
Основната теза на противниците е, че забрадките са предизвикателство към и отрицание на светското образование и християнската култура в нашата държава и в Европа
Тук искам да попитам не е ли глупаво да се стига до подобно заключение? Според мен самият факт, че те учат в университета е достатъчно показателен, че не са в никакво отрицание на светското образование, а напротив-стремят се към него.
Лично аз, не разбирам защо се коментират забрадките. Нито са толкова много, нито се натрапват или налагат по някакъв начин. Ако трябва да говорим за облеклото в Университета, има безброй примери, за далеч по-неподходящо облечени девойки, но те не са обект на тази тема и няма да коментирам.