Scorpion написа:
FMI написа:
Само малко ще се сбъдне най лошия кошмар на @Scorpion...
И кой ми е най-лошият кошмар? Просветли ме
FMI написа:
П.П. Не разбрах какво общо има образованието със способноста да взимаш решения?! Има хора с 4-ти клас които са много повече от всички нас тук взети заедно!
В случая не става въпрос за какви да е решения. За да гласуваш съзнателно, трябва да имаш известна социално-политическа култура - да правиш разлика между лява и дясна политика, консерватизъм и либерализъм и куп други понятия. Само така ще си в състояние да направиш обоснован и основателен избор. Тази обществена култура няма как да е налице при човек с основно образование. Тя отсъства и при такива със средно, но това е недостатък на образователната ни система, който тук няма да коментирам.
Най лошия ти кошмар е да гласуват всички неуки хора, според теб да гласуват трябва само тези с по 3 виши и нагоре...
И пак не разбрах какво отношение има нивото на образование в българия към знанията

И вярвам че ще се съгласиш с мен че в БГ образование просто няма...
Не знам във вишето, там може и да има. Стъпвал съм само 3 пъти в университета след приемането ми и не мога да преценя, но силно ме съмнява и там да ни научат точно на социално-политическа култура - особено във ФМИ и всеки друг факултет където не е предвидено политическо образование, т.е. следва че и вишистите не трябва да гласуват по твоята логика... Най вероятно смяташ че право на глас трябва да имат само завършилите више образование в направление политика...
От друга страна казваш че е достатъчно поне да правиш разлика между лява и дясна политика, консерватизъм и либерализъм и куп други понятия. Че ти тукощо ми даде право на глас и на мен

Но това мисля че е нещо което трябва всеки да знае от обща култура и пак не виждам защо образованието трябва да играе роля за нещо толкова елементарно! И въобще какъв е смисъла от някакви задълбочени познания за да имаш ясна позиция?
И не на последно място искам да повторя че има които нямат и основно образование и всъщото време има хора с по няколко виши които и на малкия пръст не могат да им стъпят! И е крайно малоумно да съдиш за чувека по образование и въобще каквито и да е други предрасъдъци... И страшно много ме дразни такова снобско и повърхностно мислене!!! Не всички са имали твоите възможности, дори много и моите не са имали и никой не ти дава право да ги заплюеш и отритнеш заради това! И дано никога хора като теб не решават тези неща, защото и сега хората които толкова много ти пречат са достатъчно зле
http://vbox7.com/play:8f5b8e84