Тъй.
Нямаше ме известно време, защото учех за изпити, влизам в темата, преглеждам набързо последните 2-3 страници и не мога да загрея какво е станало/става.
Gia, която ми беше писала ЛС, от което бях останала с впечатление, че ще е на протеста и даже иска барикади да се правят, сега хули протеста. Не успях да разбера защо (това не е обвинение към нея, просто наистина покрай полиграфията изпуснах пусулата на всичко), но не само това не разбрах - peterdi, който последния път като четох обясняваше, че арестантите били само хулигани, сега е с облик срещу полицейското насилие, кара ни се, че властта ни е разединила (правилно!) и казва "Няма да давам съвети", но в крайна сметка не разбрах за или срещу протеста ли е и защо (пак - не е обвинение към него, наистина на всичко съм изпуснала пусулата). Освен това се е появила някаква майонезна фенка на Бойко, която навиква всички на ред, май и тя не знае защо.
И, разбира се, нито дума за починалия м 4-то районно човек. Един приятел ми каза, че негов колега е бил в една килия с него, били са 35 човека и той е починал, след като не му е оказана медицинска помощ. Но полицията така и не каза името на този човек, а хората така и не се поинтересуваха освен 1-2ма, не вдигнаха шум, нищо, все едно нищо не е станало.
Пускам bTV, говорят за някакви дебили, дето правели протест в полза на АЕЦ и веднага се виждат кадри как полицай с чупка в кръста ги кани при Станишев, който радушна се ръкува с тях и ги изслушва. А от студентите и еколозите избяга, нали. А студентско-зелено-земедело-пенсионеро-каквото-още-е протест е 7-8ма новина някъде, имало стотина човека ...
А, да, и Дичоу пише, че еколозите били прецакани на протеста, защо? Доколкото аз разбрах, Закона за горите бе приет на първо четене в доста добър вид от това, което ни бяха подготвили (макар че не знаем в какъв вид ще го приемат на второ, но все пак) - а това е добро начало, нали? Какво прецакване, какви пет лева? За финал, всички дружно плюят СРОКСОС, даже peterdi, който не беше ли на тяхна страна.
Айде сега, ако някой има желание, да ми обясни какво се е случило в тия 2-3 дена, в които ме е нямало.

Най-вече е отправено към peterdi, защото той е най-навътре май, но и към всеки друг, който изяви желание да ме светне, щото много се обърках вече.