Много хубава статия.
Относно ДОИП - това не е сред официалните искания на протестиращите. Нищо освен
тези искания не е сред тях. Искането за ДОИП е на от хората от
този форум и е абсолютно несъгласувано с организаторите на протеста. Влязох във въпросното форумче още преди 14-ти, когато един колега си го беше сложил в профила в Скайп без да разглеа за какво става въпрос. Повърхностният ми поглед установи, че са някакви атакистчета. Човекът с гениалния ник GlobalAdmin най-много говори за ДОИП, дори беше пробвал да пише нещо в блога на СРОКСОС, но никой не му обърна особено внимание. Въпреки че ДОИП не съществува като искане на протеста, тези хорица всеки път облепят паметника с него.
Моето лично мнение е, че предложението за орязване на избирателните права на хората над 55-60 години е грубо нарушение на гражданските им права и е недопустимо в една демократична държава, каквато искаме България да бъде.Аргументи като "изкуфели са" и "комунисти са" са малоумни - илюзия е, че само пенсионери избират БСП, както и че всички пенсионери са за БСП. Относно изкуфяването - познавам огромно количество хора, които са над въпросната възраст и имат доста акъл в главите си.
И още нещо, относно скандирането "Оставка" -> едно от четирите основни искания на протеста на 21-ви беше оставката на министъра на МВР Миков (заради насилието от 14-ти). Тази оставка беше скандирана, а не на цялото правителство.
И аз от всичките каузи най-горещо подкрепям тази на природозащитниците, а също и на студентите. Освен това, зарадвах се и на речта на представителката на земеделците, защото тя обърна внимание върху проблемите на едни хора, за чието съществуване в София като че ли сме забравили. За онова момче, което е говорело несвързано - май че съм го пропуснала.
Имам само една забележка, конкретно към СРОКСОС - нещо напоследък си занемариха блога. А е хубаво и там да ги има изложени исканията, защото за много хора са труднооткриваеми и неясни.
Бтв, какво ви е мнението за инициативата
"България е наша"? Има ли във форума хора, които сас е вкючили в нея, освен Симо? Мен идеята ми хареса много.