малката ми сестра ми обясни преди известно време как дресират катунарските мечки да танцуват при звука на гъдулка - мятат една ламарина върху огъня да се нагорещи, после слагат малкото мече върху й, като през това време свирят на гъдулката.. него му пари на лапичките и пристъпва от крак на крак.. Постепенно привиква и само при звука на мелодията пристъпва все едно играе хоро..
Вече май са им забранили на циганите да упражняват гъдуларската професия..
Обичта по своето същество си е доста егоистично чувство. иии заради това мене ме вълнува повече дали мойто коте е нахранено и нагушкано, отколкото животът на произволен китаец(в конкретния случай малко китайченце, блъснато от рикша)
Нооо животните са животни! те са по-низш вид. ние ги използваме, те ни служат. Не са ни равностойни. Не е нормално да бъдат възприемани като наши деца, братя, сестри, братовчеди, и с роля, еквивалентна на човешки член на семейството. Такова е
адекватното поведение, обусловено от исторически, културни, и еволюционни причини..
После е широко разпространено схващането, че животът на определен биологичен вид и по-ценен от тоя на друг. Примерно говедото е тъпо животно по природа. Не ни причинява душевен дискомфорт да го вържем пред яслата, то ше си яде и ше си преживя. После ше го заколим и ше го изядем, щото... е тъпо. Котето обаче не е толко тъпо, или поне си мислим така, пък и не може да го охраним толко, че да го изядем, та айде, ще му направим природозащитна организация му защитаваме правата.. Между другото имам подозрения, че прасетата са малко по-интелигентен вид от котките, ама.. те пък много цапат. пък и са вкусни
таааа .. не подкрепям много много тия псевдо защитници на животните, които ревЪт за въртене на кучета(което не е чааак толкова жестоко), а в същото време ядЪт всякакви месни продукти, получени от убити животни..