Дата и час: 16 Яну 2026, 21:10

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ПРОТЕСТ и ПЪЛНА БЛОКАДА
МнениеПубликувано на: 15 Май 2007, 14:20 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Направо ми се повръща от заспалото студентско общество, ако въобще има такова. Сега след показното увеличение на заплатите на една слабоумна прослойка трябва да се двигнат всички университети, училища и болници, и да блокират цялата жалка държава, а не да се правят протести в 20:00 вечерта, които не пречат на никого. Трябва абсолютна блокада да се направи на нормалното функциониране на тая развалена държавна машина и да не спират протестите, докато заплатите в интелигентните сфери не станат 3 пъти колкото ватманските. Жалко за една държавица, в което голяма част от обществото приема за нормално един главен асистент да взима 350лв., а един ватман около 900 лв. ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО!!!

" Държава в която един ватман с осми клас образование, взима 900лв., един учител-300, един хирург-около 400-500, ТОВА НЕ Е МОЯ ДЪРЖАВА!
ПО-ДОБРЕ ТАКАВА ДЪРЖАВА ДА НЯМА НА КАРТАТА НА ЕВРОПА!!! "

Много добре казано. Мисля тия дни да си го направя, като надпис на фланелка и да покажа на обществото, какво мисля.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2007, 15:13 
Летописец Виртуоз
Аватар

Искайте от кмета разрешение... Ако направите подписка - подписвам я, ако ще има протест - там съм! "Просто" някой трябва да го организира :roll:
Иначе с доста познати го коментирахме това тези дни! Такава инфлация сега ще ни удари, че... :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2007, 15:16 
Летящите Пръсти
Аватар

.

Защо не се включите в екипа на http://priziv.org

Предложете идеите си във форума им

Разбрах, че ще правят асоциация скоро и готвят мащабни протестни и други мероприятия

Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2007, 15:18 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
по темата

и аз бих се подписала.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: ПРОТЕСТ и ПЪЛНА БЛОКАДА
МнениеПубликувано на: 15 Май 2007, 15:23 
Гутенберг
Аватар

KlimBo написа:
Сега след показното увеличение на заплатите на една слабоумна прослойка трябва да се двигнат всички университети, училища и болници, и да блокират цялата жалка държава, а не да се правят протести в 20:00 вечерта, които не пречат на никого. Трябва абсолютна блокада да се направи на нормалното функциониране на тая развалена държавна машина и да не спират протестите, докато заплатите в интелигентните сфери не станат 3 пъти колкото ватманските.

Абе на хората не им пука чак толкова за "интелигентните сфери". Ако спре транспортът, целият град ще се озори, само за един ден, то София и в нормални дни е непроходима, какво остава като няма транспорт. А ако студентите и преподавателите спрат да ходят на лекции, какво? На хората кво им дреме ние какво правим :(

П.П. Тая тема май е постната два пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2007, 16:11 
В началото бе словото
Аватар

Много просто - ще блокираме кръстовища и т.н. Да видим тогава дали на никой няма да му пука. Здравните работници да спрат да работят, но сериозно спиране, т.е. абсолютно спиране и всички - лекари, медицински сестри, спешна помощ, шофьори на линейки и т.н. Като почнат да умират хора, защото няма кой да им окаже помощ да видим тогава дали на обществото няма да му запука. Защото в момента положението е точно такова каквото го казваш Winyan - всеки казва "...ако спрат да работят транспортните работници няма с к'во да идем на работа, пък учителите и лекарите к'во като спраят...". Такива глупости дрънкат повечето от хората, но ги приказват, защото са здрави. Хайде да ги видим, ако паднат на улицата и няма кой да ги погледне. Стига с тоя КОМУНИЗЪМ и принизяване на хората, които реално заслужават увеличение на заплащането.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2007, 16:52 
Паисий
Аватар

KlimBo написа:
Като почнат да умират хора, защото няма кой да им окаже помощ да видим тогава дали на обществото няма да му запука.

това изказване е пълно малоумие, пич.

иначе съм съгласен с каузата ти и позицията, общо взето. и, да, овче положение малко, защото случаят ще се забрави до дни - нали всичко е наред и опаснотта да закъснеем за работа минала...

и малко по темата - "студентско общество" ли? какво е това? играе се поединично, това не си ли го забелязал?

Fcuk you, I won't do what you tell me

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2007, 19:05 
Легендарен флуудър

Ле-ле, това го приказваха днес и преподаватели в нашия факултет. Питаха и колко са големи нашите стипендии. Бяха шокирани като разбраха! :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2007, 19:29 
Живее, за да пише
Аватар

KlimBo написа:
Здравните работници да спрат да работят, но сериозно спиране, т.е. абсолютно спиране и всички - лекари, медицински сестри, спешна помощ, шофьори на линейки и т.н. Като почнат да умират хора, защото няма кой да им окаже помощ да видим тогава дали на обществото няма да му запука.
Ами ако не умират шофьорите и ватманите, а интелектуалците, какво правим? По-добре да почнем да трепем само тях, че поне да не рискуваме.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2007, 23:25 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
KlimBo написа:
Като почнат да умират хора, защото няма кой да им окаже помощ да видим тогава дали на обществото няма да му запука.

Е аз по-тъпо предложение едва ли съм срещал. Нещата трябва да се правят интелигентно :wink:
Шоферите днес не направиха просташки изцепки, та ти прокламираш именно това на интелигентни хора. :shock:

п.п. а ако направиш такава блокада с пожарните ще те изметат. С танковете ще дойдат и пак. В Суходол нали видяхме какво стана по време на протестите. Един ден устискаха и вечерта с танкове, полиция и палки пътят за камионите беше проправен. И боклука беше изхвърлен. Номера е да се балира и да се съхрани на правилното място :!: :!: :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2007, 23:50 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Мисля, че специално лекарите нямат право на активни стачни действия.
Учителите също.
Иначе - да, не е нормално.
Ама е късно от филолог и бъдещ учител да се преквалифицирам на ватман. Така че имате подпис и от мен. И още един за митинг.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Май 2007, 23:57 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Не ти и трябва да се преквалифицираш.

Тъкмо това коментирах с един пич на 2156 като си тръгвах от факултета. В транспорта винаги има работни места. Гладен няма да умра. :lol: Само че е абсолютен хаос. С тея 9 и отгоре часови смени... не е работа. Цял ден псуваш по улиците, качват се некви неадекватни, ядосваш се с тях...

По-добре даскал. :lol: :lol:

Продавач в Люлин или в Илиянци също е ташак работа. Поне малко практикувах мерене на тениски и обличане на колеги покрай митинга. :shaking2:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Май 2007, 08:49 
с вишо
Аватар

Crematory написа:
Мисля, че специално лекарите нямат право на активни стачни действия.
Учителите също.

В крайна сметка и лекарите, и учителите са работници. Не са самаряни или органи за благотворителност. Защо да нямат право на протест? Те са граждани и имат право да отстояват правата си. И да, активен протест. Онзи ден една колежка ми заяви, че и да стачкували нямло да има полза, защото ако не работят лекарите малко хора щели да усетят последиците. Но от липсата на градски транспорт щели да бъдат засегнати всички. Ето ви изказване на студентка, млад и претендиращ да е интелигентен човек. В норамлните страни лекарите и учителите са сред най-високо платените професии, там става дума за ПРЕСТИЖ. Тук е точно обратното. И по отношението на "бъдещето на България" можете сами да си напавите изводите колко светло е самото бъдеще.

И изобщо не мога да разбера какво точно предлагате вие като решение. Любима ни е на нас репликата "И като протестираме- какво, то нищо няма да се промени" Затова сме и на това положение. И това се случва ежедневно, не само когато става дума за някакви по-глобални неща. Дори моите колеги не спират да мрънкат и да се оплакват и всеки път когато кажа "Ами хайде да идем да се оплачем от еди-какво-си" всички вдигат рамене и се правят на разсеяни, понеже "нищо не зависи от нас". Щото тука винаги гледаме да се правим на умни и на над-тея-неща, щото сме страхливци, щото искаме някой друг да ни върши мръсната работа. Да не протестираш, означава, че си удовлетворен от това, което се случва с теб. Доволният човек не протестира.
Няколко човека тук говорят за интелигентност. Вярвате ли наистина в ефективността на една подписка? Лист хартия... А иначе е лесно, да, подписваш се, измиваш си ръцете- "Аз участвах", пък другите да правят каквото трябва. Не си спомням нещо някога да се е променило в резултат от подписка.
Освен всичко друго, нека не забравяме, че реално стачка на шофьорите не е имало нито един час дори. Това не ви ли се струва странно?
И какво значение има коя професия каква е. Тежка или приятна, всеки сам си избира пътя в живота. Не казвам, че не трябва всеки да получава достатъчно пари. Не са виновни шофьорите, че искат пари. Виновни са тези, които ги разпределят на някакви измислени принципи, виновни сме всички ние, които седим безучастно. Защото всички, които четат и пишат тук сме хора, полагащи труг и усилия да се развиваме, и мисля, заслужаваме и съответното възнаграждение за това.
И може би бихме го получили, ако бяхме гражданско общество, а не стадо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: БЕТОН
МнениеПубликувано на: 16 Май 2007, 09:25 
В началото бе словото
Аватар

Бетон, ще си живеете в мизерията, защото сте такива умници и само знаете да плямпате кое е просташко изказване и т.н. Естествено, че такива като Вас ще ви изметат с пожарна и танкове, като не Ви стиска едно паве да хвърлите. Нещата стават по интелигентни начини в истинските държави, а не в жалки кочинки, като БГ, в които на почит е работническо-селската власт. Някой, ако си мисли, че с факелни шествия и други подобни мероприятия нещата се променят, жестоко се лъже. Историята е доказала, че промените стават с бунтове, безредици, войни и т.н. Още в първия постинг написах, че ми се реве направо от жалките разсъждения на овче-обществото в БГ. От повечето изказвания тук става ясно, че съм прав - мозъците са изтекли от БГ и продължават да изтичат, а само празноглави плямпачи се изказват. Бетон и поддръжници, ще Ви питам, ако сте завършили лекари и работите за 350 - 400 лева, а някъв малоумен кретен взима в пъти повече от Вас. Вземете се разходете малко по света и вижте как е е нормалните държави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Май 2007, 09:55 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
Да си чувал за думата "съвест"? Това, че смяташ за уместно лекарите да обявят ефективна стачка само показва, че разсъждаваш с някой крайник, който не се намира върху раменете.

А, и освен това тази тема не е за този раздел, а за "История, геополитика, общество". Дайте я насам! :twisted:

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Протест и пълна блокада

в България

KlimBo

8

1211

23 Сеп 2007, 23:58

Roskomanson Преглежда последните мнения