|
Аз пък ще гласувам.. ама не за кмет. Просто за кмет няма кого да подкрепя - само донякъде Тити, ама е мноо луд и наивен.
Обаче за общински съветници ще гласувам 100%, защото е много важно. Общинския съвет е по-важен от кмета - кметът в общи линии само изпълнява решенията на общинския съвет. Т.е. реалната власт е в общинския съвет.
Всеизвестно е, че във всички общини, независимо от коя партия са, след време общинските съветници се сдушват и започват да делят заедно баницата( от таз кооперация тоз апартамент за дъщеря ми, тоз за зет ти, чичо му...) И както е всеизвестно - колективна вина няма, няма, ала общинския съвет взема решенията само колективно - затова пък облагите са лични. И всичко си остава скрито покрито, когато има за всеки и всички са доволни (поне от общинските съветници)
Тогава се замислих, за кои общински съветници да гласувам и защо?
1) Кои не биха крали - всеки би крал, иначе би бил много наивен да гледа другите да крадат,а той с празни ръце - а ако пък е толкоз наивен, то по-добре да не е общинар.
Значи този въпрос отпада
2) Кои партии се мразят тъй върло, щото да не могат да се понасят и общинските им съветници да не се споразумяват за баницата.
Да, ала всички досегашни все успяват да се сдушат и да делят баницата
И изведнъж лек проблясък, малка искрица надежда - ами да, Атака...
Ама те са много ненормални, много крайни, много тъпи...
А бе какво им харесвам - нищо!
Нищо, което да зависи от тях самите и да касае личните им качества - обаче...
Коя партия е подложена на най-голям обществен контрол, наблюдение и изисквания. Кого чакат всеички да стъпи накриво?
Не искам да ме разберете погрешно, не агитирам за Атака, не ги харесвам....
Но те са под най-голям обществен контрол, ако нещо сгафят - веднага се реагира в обществото и обществения натиск е по-голям, отколкото към която и да е друга партия (дори и към етническата ДПС)
Нейните членове най-трудно биха се споразумяли с чужди членове - всички останали партии ги мразят и не искат да имат нищо общо с тях.
Тогава няма да искат и да делят баницата с тях - общото братско делене на баницата изведнъж вече няма да се постига така лесно.
Ала после пък се зачудих... не е ли твърде крайно .. все пак Атака... тези са кукувци, а и каквито и да са, всички са хора, а парите са си пари. Пак ще стигнат до споразумение. Да се разчита на някакъв илюзорен обществен контрол и обществено мнение не е ли твърде наивно??
И все пак има макар и малка, все пак някаква искрица надежда.
Тогава погледнах списъците на останалите партии...
Все хора от модела Софиянски, от модела Виденов, от модела Костов, от модела на царя, от модела на.... Всички до един... Някои сменили партията, други измислили нова, но всички.. масово. И голяма част от тях сътрудници на ДС!!!
За кого да гласувам, то нормални няма, надежда няма.. защо да гласувам??
Ами ще гласувам, защото и да гласувам, и да не гласувам - все някой от тези хора ще е. Друг няма да дойде, като няма нормални... е хубуу де, ама какво ще спечеля, ако не гласувам и оставя някой друг да ги избере?? Чиста съвест, че не съм избрал аз ограбника и крадеца? А да оставя да го изберат не е ли същото? Ако изнасилят приятелката ми пред мен, а аз си стоя и гледам и си викам - ами те всички са престъпници, и не направя нищо - не е ли същото? Ами да по-същество май е същото - може би малко пресилено, но да - аз пак оставам безучастен!
тогава - ЩЕ ГЛАСУВАМ!
Но за кого??? Ще гласувам там, където виждам надеждата, дори и да я няма - ще си я представя и пак ще гласувам.
Гласувайте и вие там, където вие виждате надеждата.
И нека победят тези, в които виждаме надеждата (или поне си мислим, че е така)@!
|