Това, по мое най-просто наблюдение, ще бъде най-измислената държава, която някоя се е сформирала - изобщо в историята на планетата Земя. Шиптарите-албанци да си правят държава в държавата.

Не е добре, естествено, да се образуват подобни "държави", защото нищо чудно след време и власите отгоре да кажат примерно: "Областта Добруджа е наша!" и хоп - на картата се появява нова страна Добруджа със столица Добрич и с официален език добруджански (няма да се учудя, ако измислят косовски, косоварски или някоя друга подобна тъпня)!

Или пък македонците да кажат, че Пиринска Македония е тяхна и, хоп - още една държава, столица Благоевград или Сандански и езикът ще е примерно пирински или пириномакедонски ли, де да знам.

После пък гърци и турци да почнат да имат претенции за южните части на България. И в резултат на всичките тези евентуални отцепления на наши територии (опазил ни Господ

), които са ни принадлежали открай време какво става - България ни в клин, ни в ръкав като от изневиделица става все по-малка и невидима на картата, превръщайки се барабар с това в страна-майка на други нови страни, ако мога така да се изразя. Или пък другата държава-опитно зайче, подобно на Сърбия.

Както щете ме разбирайте, обаче Косово открай време си е принадлежало част от Сърбия (от историческия факултет предполагам знаятза битката на Косово поле през 14 век, мисля) и трябва да си остане сръбско. Защото преди СФРЮ да се разпадне през 1992г. езикът на почти всички държави си се водеше с общото наименование "сръбски и хърватски". А след това като станаха вече независими, въпреки че граматиката и щогоде лексиката (с изключение на македонския и словенския) си е една и съща, всяка от тези бивши юго-държави заедно с народите си почнаха да стават шовинисти и си въведоха вариантите на този сръбско-хърватски като отделни официални езици. Даже някои от славянска филология - сръбско-хърватски език, съм чувал да казват: Следвам една филология - славянска, а пък колко езика знам - не само сръбски, а и хърватски, босненски, македонски, словенски, та даже и черногорски

". Все още не съм чул за косовски или косоварски, ама нищо чудно и това да стане!
Това е - Косово аз си го признавам само и единствено като част от Сърбия, а не като новосформираната държава КОКОСОВО със столица СВИНЩИНА (б.р. Прищина). Така нарекох държавата и града, щото това дето го направиха албанците си е точно маймнуска работа и свинщина, меко казано. Някаква държава, породена от претенциите на някого.