Дата и час: 16 Яну 2026, 09:52

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 16:12 
Дръменбейсонафт
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Значи българите в Западните покрайнини не са българи, а "Сърби от български произход"???
Хората са си етнически турци..и няма да станат българи...ама както и да им извъртате статута...
Kaкто българите няма да станат други...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 16:14 
Стенограф
Аватар

Дичоу написа:
Значи българите в Западните покрайнини не са българи, а "Сърби от български произход"???
Хората са си етнически турци..и няма да станат българи...ама както и да им извъртате статута...
Kaкто българите няма да станат други...

пропусна да споменеш македонците ... :lol:

con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 16:17 
хромозоми XY
Аватар

Дъждът върху лицето написа:
може и да не се отрази особено, защото Турция иска да влезе в Европейския Съюз, а там са простив жената на президента да носи забрадка.. ще трябва да отменят и смъртното наказание. Според мен не е много вероятно да се избере такъв консервативен президент, а ако това стане все пак България е член на ЕС, което все пак също оказва влияние...

Напротив, точно обратното - в ЕС разглеждат този факт (избирането за пръв път на президент извън светския елит) като стъпка към повече демокрация в Турция. Не виждам връзката с местните избори в България. Това, че Доган докарва автобуси със изселници всеки път, не значи че в Турция въобще някой се интересува от това. Би било намеса във вътрешната политика на друга държава (примерно).

ГГФ: Господи, Готин Факултет

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 16:21 
Стенограф
Аватар

castelo написа:
може и да не се отрази особено, защото Турция иска да влезе в Европейския Съюз, а там са простив жената на президента да носи забрадка.. ще трябва да отменят и смъртното наказание. Според мен не е много вероятно да се избере такъв консервативен президент, а ако това стане все пак България е член на ЕС, което все пак също оказва влияние...

Напротив, точно обратното - в ЕС разглеждат този факт (избирането за пръв път на президент извън светския елит) като стъпка към повече демокрация в Турция. Не виждам връзката с местните избори в България. Това, че Доган докарва автобуси със изселници всеки път, не значи че в Турция въобще някой се интересува от това. Би било намеса във вътрешната политика на друга държава (примерно).

демокрация е ключовата дума.. т.е. демократ не може да бъде някой твърде консервативен и религиозен човек .. пък и папата каза, че Европа принадлежи на християните (не, че съм съгласна, за мен религията е без значение) .

con il palmo della mano,

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 16:30 
Дръменбейсонафт
Аватар

Може...но европа е подчинена на Хриситян-демокрацията...
Именно за това пътят на Турция към светска държава е доста труден...да не кажа невъзможен...въпреки това съм с 2те ръце ЗА Турция в ЕС...и за това съм Против Гюл- президент...зашото се опасявам че ще затвори и последната врата към ЕС...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 16:32 
хромозоми XY
Аватар

демократ не може да бъде някой твърде консервативен и религиозен човек .. пък и папата каза, че Европа принадлежи на християните (не, че съм съгласна, за мен религията е без значение) .

Обоснови се. В историята на всички държави е имало либерални и консервативни политици. :idea: Защо такъв човек не може да бъде демократ? Демокрацията не е ли свободата на избора? И нима няма религиозни политици? Ами християн-демократическите партии, които управляват в редица европейски страни? Какво значение има коя е религията? Ако един твърде религиозен мюсюлманин предлага еди какво си, същият такъв, но християнин, предлага забрана на презервативите примерно. :?

Дичоу написа:
въпреки това съм с 2те ръце ЗА Турция в ЕС...и за това съм Против Гюл- президент...зашото се опасявам че ще затвори и последната врата към ЕС...

Абсолютно против съм намесата на религия в политиката, тя (религията) трябва да е лично индивидуално изживяване, но ако толкова се опасяваш - партията на гореспоменатия кандидат-президент най-много се стреми към ЕС.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 16:42 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
Ето защо трябва да се спрат всички партии на религиозна и/или етническа основа. За мен ДПС е незаконна партия и това е. Абдулах Гюл може или да дръпне Турция много напред (несъобразявайки се с партийната политика, запазвайки светския характер на институциите и държавата), или да я върне много назад.

Какво всъщност иска ЕС? Турците да избират своите любимци без натиск от страна на армията. От друга страна тези любимци трябва да са за ценностите на ЕС - т.е. свобода на словото, облеклото, изповеданията, убежденията. С един крайно исмлямистки настроен президент това няма как да стане, но пък на ЕС не му трябва страна, където демокрацията да зависи от армията.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 16:42 
Дръменбейсонафт
Аватар

И аз съм против намесата на религията в политиката и обратното разбира се...но това е на практика...религиозния закон на преобладаващата общност в дадена държава е фундамента на офицялния, светски закон...а от там и пряката намеса на религията в политиката е налице...
А до колко Консервативната турска партия е за ЕС...доста скоро ще си проличи...аз смея да съм песимист...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 17:02 
Стенограф
Аватар

castelo написа:
демократ не може да бъде някой твърде консервативен и религиозен човек .. пък и папата каза, че Европа принадлежи на християните (не, че съм съгласна, за мен религията е без значение) .

Обоснови се. В историята на всички държави е имало либерални и консервативни политици. :idea: Защо такъв човек не може да бъде демократ? Демокрацията не е ли свободата на избора? И нима няма религиозни политици? Ами християн-демократическите партии, които управляват в редица европейски страни? Какво значение има коя е религията? Ако един твърде религиозен мюсюлманин предлага еди какво си, същият такъв, но християнин, предлага забрана на презервативите примерно. :?.

религията има значение, защото за мюсюлманите Коранът е основата на закона.. т.е. един консервативен мюсюлманин ще се придържа към законите диктувани от Корана, а това значи по- малко права за жените, смъртно наказание и др. При това турците ще видят ЕС през крив макарон. Според мен мюсюлманите са много по- добри мюсюлмани, отколкото християните- християни. Искам да отбележа, че аз не съм против исляма- напротив, но съм против исляма в политиката, тъй като той не е приспособим за нашето време, докато християнството се е променило много ...

con il palmo della mano,

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 18:49 
хромозоми XY
Аватар

От тази гледна точка си права. Но нещата за които говориш няма как да станат в държава като Турция, дори държавният глава да е крайно религиозен, а аз не мисля че този е чак такъв. В Иран примерно - да. Там шериатът е в основата на законите и изневярата, консумацията на алкохол и прочие най-меко се наказват с публично биене с камшик до припадък, а най-новата практика е да се преследват и податели на непристойни SMS и MMSи :shock: ...... :lol:

Последна промяна castelo на 27 Авг 2007, 18:54, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 18:54 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Абе не приеха ли един закон, според който трябваше да си живял в БГ 6 месеца поне преди да гласуваш? Как ще ги вкарат пак с автобусите? Да не са го махнали закона?
П.С. Моля политическото ми невежество да бъде простено - не чета новини и не гледам тв. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 18:55 
Дръменбейсонафт
Аватар

Crematory написа:
Абе не приеха ли един закон, според който трябваше да си живял в БГ 6 месеца поне преди да гласуваш? Как ще ги вкарат пак с автобусите? Да не са го махнали закона?
П.С. Моля политическото ми невежество да бъде простено - не чета новини и не гледам тв. :lol:

По един малко цигански начин се отмени...с гласовете на БСП и ДПС...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 18:56 
хромозоми XY
Аватар

Ами всъщност приеха, да. Точно преди изборите за евродепутатите. Не бях чул, че е отменен :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 19:40 
Пишеща машина
Аватар

Не на етническия вот !Стига изборен туризъм ! :evil: :evil: :evil:

Her name is Nicole

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2007, 20:00 
Shogun

Благодарил (а): 12 пъти.
Брей, брей, бая геостратези тука 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща