Verka написа:
Нима ти ще допуснеш труп на твой близък /недай си Боже/ да се ползва за тор? Не мисля, но поправи ме ако греша..
Въпросът ти е зададен безкрайно некоректно... Защото не аз решавам какво ще се случи с близките ми когато умрат, а червеите го решават... Дали ще почнат от окото или от гъза...
Та вместо за храна на червеи, все си мисля че има и някакви по-добри приложения един труп... Повтарям ТРУП, защото човека обитавал това тяло, без значение близък или не, него вече просто го няма и това не е нищо повече от един труп...
И все пак ако беше прочела цялия ми първи пост, може би щеше да видиш че вече съм отговорил на въпроса ти
FMI написа:
...
Вярно че аз не бих ял човешко !!! Но това е само заради глупавите ми предрасъдаци !!! Но има много по-гладни хора от нас, които биха !!! - ето такива са китайците...
Даже като умра нямам нищо против някой да ме изяде, само искам да ми запазят мозъка, защото знам че той е уникален

...
Много отдавна съм решил да дам органите си и въпреки че не пия, не пуша и т.н. и смятам да живея доста дълго, може би все пак все нещо от мен ще остане достатъчно добре съхранено дори да умра от старост, но пък всичко се случва и може и млад да умра, защо тогава да не се използва каквото може, за да се удължи, облекчи и т.н. нечии живот! Но тъйкато не всичко може да се използва по този начин, ще има доста излишни неща, които ще стават само за ядене, други пък и за това няма да стават, но в крайна сметка всичко става за тор и защо не?! Аз давам своето съгласие за това и от там нататък не смятам че можете да съдите този който ще си натори градината с мен, също както не можете да съдите този който ще ме изяде, също както никой не съди този който би ми ползвал сърцето! А то е достатъчно голямо за да го подаря, било то за да побие още малко или за супа

Все ми е едно, независимо дали има или няма живот след смърта, аз така или иначе вече не обитавам това тяло и не ме интересува какво ще правят с него от там нататък... Но това е моето тяло и ако приемем че то ми принадлежи според която и да е култура закони и т.н., то нещата въобще не седят така за чуждо тяло! И аз не смятам че имам право да решавам вместо друг, независимо какъв ми е този човек, въпреки че някои закони казват че имам...