Арабинът, за разлика от арабката или арабчето, явно гине по-трудно. Но стига забавни шегички - факт е, че във всяко видео за страдащите иракчани 90% от ранените по болниците са мъже - тоест явно действително повече носят на шрапнели и бомби. Жените и децата имат нисък armor class и доста по-малко hit points, ако си служим с деноминациите на американската армия.
А и да, цялото това циврене за цивилни жертви - ама нищо ново, деца. Факт е, както Жокерът отбеляза, че през голямата война гигантският процент жертви е сред раята - кофти, мда. Това е изкуството на стратегическите бомбардировки (военният термин за "камък върху камък да не им оставим на копелетата") - и така се градят империи. Дали ще бомбардираме болници или ще си мием S.P.Q.R. щандартите с детска кръв, целта е една - мир и просперитет по цялата Земя.
Жертвите, изглежда, са неизбежни: collateral damage! Но как горките бомбардиращи носители на просперитета и демокрацията да отграничат приноса на войника, стрелящ срещу техните братя-негри на Западния фронт или по тихоокеанските острови от приноса на селяните в Баден-Вюртенберг или в префектурата Фукуока, които съвестно отглеждат картофели или ориз, за да изхранят съответните стрелци? Тотална война, може би, е отговорът...
Още не съм чел статията, но искам да направя един коментар - не бързайте да наричате нещо "престъплението на века" - все пак векът е едва в началото си
Да, има още кво да се случи.
_________________ ...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
_________________ Peace is a lie. There is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
Клипчето е на английски, и с турски и арабски (ако не греша) субтитри.. Но все пак ще напиша и български субтитри под клипчето, за всеки случай.
Заглавието: Отговорът, който един млад мюсюлманин, дава на американците.
- Думата "Джихад" е спомената 41 пъти в Коран'а - А думите "Прощаване", "Мир" и "Милост" 355 пъти - Да. Заповядай... Влез, Рийад.. Седни, моля - За разлика от общото мнение на повечете Западни държави, Исляма е религия, призоваваща към мир и разбиране - Да, Патриша.
- Ако наистина Исляма, приканва към мир, защо най-лошите места в света, като: Западния бряг (Юдея), Афганистан, Пакистан и Ирак са пълни с ислямски тероризъм?
- Това зависи от това, как точно определяш тероризма/каква дефиниция даваш на тероризма. - Може пък за някои, това че Америка навлиза в територията на страни като Афганистан и Ирак, да е тероризъм
- Не, тези войни са само за да се отървем от злите правителства
- Или пък за да вземат петрола на тези държави
- Конспирационни теории..
- Моля? - Да, продължи Рийад
- Г-н Кан е прав.. Ако ще говорим за терор.. то тогава най-големите терористи са.. Великите сили (Стига де)
- Помислете върху това
- Обясни 9/11 (атентатите от 11 септември 2001г.)
- Добре. - Знаеш ли колко хора умряха в тези атаки срещу Световния търговски център?
- Около 3000
- А имаш ли идея колко хора умряха след бомбардировките над Афганистан? - Опитай да познаеш - Повече от 15 000 души умряха - И това е само предполагаемата бройка - Бяха пуснати 50 тона експлозиви над невинни цивилни - мъже, жени, деца
- Да, но Талибан е виновникът за това
- Щом казваш това, явно не знаеш, че Талибан е изобретение на ЦРУ, който е създаден за борба с руснаците
- Както и да е, все пак там имаше терористи
- Да, терористи, които така и не бяха намерени - Както и не бяха открити тези оръжия за масово унищожение, за които се говореше - Искаш ли да говориш за хората, които умряха в Ирак? - Половин милион цивилни, и все още тази бройка нараства.. - А какво казаха САЩ и Англия, които не намериха тези оръжия (за масово унищожение) ? - Просто е.. просто казаха съжелявам.. - и все пак, още отказват да се отдръпнат от тези страни
- Какво се опитваш да кажеш?
- Това, което искам да кажа е че, това че си американец, обличаш се шикозно, и те наричат президент, не те прави по-малко терорист - Това което казвам е че, ако не спреш да съ бъркаш в работата на другите, все ще се срещнеш с някаква съпротива
- Ако всички мюслюмани си мислят като теб, защо не напуснете страната ни?
- Ще напуснем, веднага щом обещаете вие да напуснете нашите страни
Да отбележа, че за мен това клипче не е сблъсък на религии, атеист съм, не съм от ничия страна заради религиозния фактор.. Надявам се и вие да забравите този фактор и да се съсредоточите върху самите аргументи. + това, това са аргументи в случая, когато Ал Кайда е виновникът за 9/11 а аз вярвам, че американското правителство стои зад всичко това.. и не, Zeitgeist не ми е промил мозъка..
_________________ My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Обаче е сблъсък на религиите! Защото едната води до едно, а другата до друго.
Честно казано, много се чудех дали да пусна този пост в темата за " Вяра и религия " или тук, но тук ми изглеждаше по-подходящо.. Както и да е, нека всеки сам си направи изводите от клипчето..
_________________ My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Обаче е сблъсък на религиите! Защото едната води до едно, а другата до друго.
Честно казано, много се чудех дали да пусна този пост в темата за " Вяра и религия " или тук, но тук ми изглеждаше по-подходящо.. Както и да е, нека всеки сам си направи изводите от клипчето..
Я ми кажи само американците отидоха в Ирак с идеята и единствено и само с идеята да убиват цивилни? Има една приказка да би мирно седяло.... Няма война без цивилни жертви. Грозно е, но това е истината. Освен това искам да ми преброиш жертвите на режима на онзи, дето го обесиха.... А това за американското правителство и кулите бла, бла, бла... хубаво промива мозъци онзи хубав филм. Животът не би бил интересен без конспирации.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл