fluffy cloud написа:
Smoking Mirror написа:
Аз не разбирам какъв е смисълът на теорията. Щото това, което Кристо е написал е по-скоро закон, не теория.
Да, и аз така мисля. То си е толкова простичко обяснено и е абсолютно вярно. Дори спрямо приятелите си сме способни да извършваме "дискриминация" според това какво ни е необходимо в момента. Ако примерно искам да споделя нещо, което ми тежи, ще избера някой, който може да пази тайна, а не този който дрънка насам-натам всичко което чуе, независимо че той пък примерно е единственият човек, който може да ми обясни гадния материал по химия, така че да го разбера

Даже имам чувството, че това човек да се заобикаля с приятели има и леко използваческото основание, че по този начин, когато изпадне в кофти ситуация ще има "база данни" от хора, към които да се обърне и ще може да избира най-подходящите.
П.С. Чудесно би било наистина да се махне спама от темата, защото всъщност е доста интересна и смислена.
Напълно нормално и есетствено ми се струва човек да се стреми да се заобикаля с различни хора. Аз например не ги обичам общите истории в стил - "като ще излизам с някой, да звъня на всички" - днес ми се излиза с Х, ще се обадя на Х. Не съм се виждала от много време с У, ще се обадя на нея и не искам някой друг да идва. Също така няма да се сърдя и ако някои от приятелите ми излизат без да ми се обадят - защото сме различни и изпитваме нужда да сме с различни хора в различно време. Това е и смисъла на приятеля - да ти е приятно с него. С един отиваш на кино, с друг на театър, с трети дискутирате книги, с четвърти плюете общи познати... и така нататък.
Не мисля, че има "дискриминация" в цялата работа - нито чувствам, че аз дискриминирам, нито, че мен ме дискриминират. Даже напротив - аз се дразня, когато ме въвличат в някаква компания, само за да сме все повече, или когато ми се цупят, че не съм се обадила на еди-кой-си.
П.П. - Не разбирам смисъла на личните нападки от предните мнения - защо като имате проблем не си го изглаждате между вас си, а въвличате цялата тема в него?