xpucmo написа:
@nrggirl: Не виждам, защо се засягаш. Аз ти говоря с факти, а не на изуст или по инерция. Да не мислиш, искам да си затварям очите? И аз искам като проверявам контролните и тестовете да пиша реалните оценки, и тези, които не могат да покрият критериите, да отпадат от Университета. И аз искам в моя факултет да не се влиза предимно на 4-то класиране (за справка - неофициалното класиране, извън 3-те официални, където не се взима никакъв бал, а просто се попълват останалите бройки по желание, стига да си имал различна от двойка оценка на изпит по математика или физика; влизат предимно хора, които не са могли да влязат никъде другаде, познай защо...) След като висшето образование не е задължително по закон, защо тогава в университетите влизат хора, които НЕ искат (а често и не могат) да учат? Защото е модерно? Защото е "яко" да си висшист? Защото имаш по-добри перспективи?
Не казвам, че 100% всички са глупави. Има и изключеня. Проблемът е, че изключенията намаляват всяка изминала година. Не знам какви са твоите наблюдения, но аз съм вече повече от 6 години в Университета, и съм наблюдавал пряко деградацията, за която ти говоря - и в състудентите ми, докато бях студент, и в стдентите, които се опитвам да науча нещо сега. Не може човек в 3-ти курс да ми твърди, че обучението по математика във ФзФ било твърде сложно и излишно, и в същото време не знае какво е комплексно число и как се решават квадратни уравнения.

Квадратните уравнения се решават в училище. Който и тях не ги разбира, няма място в Университета!
в ред ли сте бе хора?????
завършил съм матем. училище и не ги разбирам уравненията въпреки това съм умен и интелигентен. Eното няма връзка с другото!!!
За всеки си има област, и българина като цяло е интелигентен. Интелигентността не е да си ядрен физик или да смяташ наум колко е 7634765783465*8378923748923784723 или да знаеш наизуст война и мир.
Интелигентността е да си изобретателен, нахиодчив, да знаеш полезни повтарям ици: полезни неща. Българите са интелигентни, а дали са повече от чъжденците??? Ми да ви кажа тези изследвание се правят сред 100 човека примерно. Ми хубаво, аиде да отидеме във Факултето и после в Харвард...ми ясно...ама хайде да сравняваме на глава от населението....българите не са прости!!!
Че дори и простоватите са ни тарикати.... българина е находчив и съобразителен... нищо че няма 15 висши. Те не са гаранция за интелигентност. Интелигентността на българина не е мит!!! Не сме най-умните ли? Добре, но не сме глупави, много сме си добре даже. Никакъв мит не е интелигентността ни
едит: съжалявам за грешките ама нямам време да ги поправям