DID_miss написа:
Ами аз прочетох и "Шестото клеймо"-също си я бива,да.Но за останалите му книги не съм чувала добри отзиви.Предпочетох да прочета "Ключ към Шифърът на Леонардо" на Мартин Лун.Човекът е историк все пак:)
А хареса ли ти последната,че се чудя,далид а си я купя? Изглежда по-интересна от "Шифърът"... не знам,ама този Шифър го почнах, но нещо не ме впечатлява. Началото не мие много интересно,а и явно Дан Браун е по-скоро математик,от колкото литератор. Все пакз а да навържеш нещата по този начин, трябва да можеш добре да ги изчислиш.
До сега в съзнанието миса останали - "Колелото на Времето", "Малкият принц", "Една любов на Суан", но янам смисъл никойда ме анализира,аз и сама мога...
А като ми напомнихте за "мечо пух"... Интересно, къде остана тази книжка?
За хората,които обичат да четат Дан Браун бих могла да кажа,че са личности с математическо тип мислене, обичат загадките и разшифроването им.
Пък децките книжки са най-чисти, най-наивни и най-хубави! Тях ги помниш много дълго време... те са за хора с много нежна душица...
Прочетох "алхимикът" на Куелю. Аз си мислехч,е ще е по-сложна,че ще е трудна книга за четене, пък не беше съвсем така. Аз се разочаровах,защото прекалено много мия бяха хвалили, но не е лоша книга.
Все пак моят стил е на средновековна дама, мечтателка тип Ирина, Мадам Бовари ( май така се казваше). До болка са ми познати мъжете като Суан и Бел Ами,но мие интереснода чете за интригите им. Смятамч,е о този начин най-добре ще се предпазя...
Е, това е от мен. Но книгите наистина говорят много за вътрешния свят на човек.
Може би Мушруум,който чете само фентазита обича това, което е не чак толкова близко до действителността, но обича и смислените неща.
Аз например мразя розовите романчета, книгите, които са писани на ниско езиково ниво,които са блудкави и говорят за много слабият стил на автора...