Дата и час: 22 Яну 2026, 00:27

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2005, 14:19 
Proud and Noble Man
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
значи невропаралитичен газ - чисти гадините и запазва инфраструктурата, муахаха :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2005, 15:09 
От дъжд на вятър
Аватар

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Обаче пазачите, тях трябва да ги запазим!!! :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2005, 18:26 
В началото бе словото
Аватар

Оу, щом ще има трепане на пушещи вредители, веднага се включвам и аз :violent3:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Ное 2005, 15:56 
wild child
Аватар

Ама разбира се- все пак ти вдъхнови идеята! :twisted:

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: ЦИГАРИ..нееее
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2008, 08:57 
Легендарен флуудър

Реших да ъпна тази древна и вечно млада тема в един по-различен дискурс: :mrgreen:
Според вас кои са най-вонлвите цигари? Защото има някои, които са доста по-неотвратителни, а други... :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2008, 09:35 
Spiritchaser
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
Стюардеса :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2008, 15:40 
В началото бе словото
Аватар

Интересна и неумираща тема :lol:
Хм, на първо място трябва да кажа, че и аз съм сред онази гвардия, която всички искате да намажете с катран и овъргаляте в пера и разпнете пред Ректората...или пред НДК, ениуей 8) Но пък в своя защита смея да твърдя, че умея да се съобразявам, когато съм в компания на непушачи :)
Та, както и да е, за пушаческия си стаж съм опитала немалко марки цигари, кои по-миризливи, кои по-благоуханни... Но най-силно впечатление са ми правели онези, които имат специфичен аромат - примерно ванилия, карамел или мента. Ау... :protest: Мразя ги, имам чувството, че вмирисват за дни наред цялото помещение, където са били изконсумирани, бляк! Иии...ароматът далеч не е на ванилия или мента, каквито ги познавам и обичам. Та...в крайна сметка, представям си какво е на онези, които изпитват същата непоносимост към обикновения цигарен дим, каквато изпитвам аз към тия миризливци... В този ред на мисли, ако някой има конвенционален или неконвенционален метод (но сигурен) за отказване от белите клечици, нека сподели, мога да се превърна в опитно зайче и да видим докъде ще я докараме :lol: Успелият ще бъде доволно почерпен :drunken: Само да спомена, че с гадже-непушач не става - досега съм имала две такива приятелчета, които в момента...хм, след дружбата ни пушат повече от мен :roll: А кой каза, че от събирането на добър и лош навик добрият побеждава? :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2008, 16:13 
___
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Аз бях чувал доста добри отзиви за един филм, направен с тази цел. "Allen Carr's Easy Way to Stop Smoking". Има го и във вид на е-книга, но не съм успявал да накарам някой да го ползва, все пак предполагам че човекът трябва да има някакво желание да спре цигарите за да се получи...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2008, 16:30 
В началото бе словото
Аватар

Разбира се, то желанието е предпоставка с към 99% значение за успеха. Ще ми е интересно да го погледна, макар че в крайна сметка според мен никакви самоучители нямат валидност при наличие на силна воля и инат...с каквито разполагам, но ми куца желанието... Така, де, още си го поливам и култивирам, да видим кога ще разцъфне :oops: Други предложения? :)
Едит: Сещам се за една книга с тестове, лилава, мисля, че се казваше "Енциклопедия психологически тестове". Та там имаше доста интересен въпросник за анализиране на навика пушене - дали е по-скоро психологически (примерно навика да държим цигара в ръка), или на ниво физическа нужда. И в зависимост от вида пристрастяване бяха предложени различни решения. Хубаво от гледна точка на самоанализата и леко безполезно при вида на кутията цигари точно пред молива, с който попълваш анкетата :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2008, 16:33 
___
Аватар

То този филм действал на логическо и аналитично ниво, давайки разумни доводи за това как е абсолютно ненужно да пушиш, и затапвайки всякакви извинения, които пушачът може да си извади... Май.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2008, 16:42 
В началото бе словото
Аватар

Определено ме заинтригува 8) Ще го гледам и ако изцеди желанието ми да пуша в комплект с всичките ми разумни доводи (от рода "Знам, че съм патка, но пък патка с право на избор" :oops: ), ще те черпя с бира и кебапчета, докато не ти се доповдига и от бирата, и от кебапчетата, и от непушачите :lol: Някъде да го има с превод на български? (Може и на немски да е, но английският ми доста куца :( )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2008, 21:23 
Robot Unicorn Sith
Аватар

Благодарил (а): 182 пъти.
Lady_Croft написа:
Определено ме заинтригува 8) Ще го гледам и ако изцеди желанието ми да пуша в комплект с всичките ми разумни доводи (от рода "Знам, че съм патка, но пък патка с право на избор" :oops: ), ще те черпя с бира и кебапчета, докато не ти се доповдига и от бирата, и от кебапчетата, и от непушачите :lol: Някъде да го има с превод на български? (Може и на немски да е, но английският ми доста куца :( )

А не си ли се замисляла, че можеш би пушиш на защото си патка с право на избор, а защото си патка, която има нужда да го прави :P

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2008, 21:40 
с тея потребителски рангове се оляхте
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Който го е казал това, че пушенето представлява вид свобода, вид бягство от принципи и разкрепостяване на някакви установени норми и пр, да се свърже с най-близкия специализиран медицински пункт. Каква свобода имат пушачите егати?
Аз съм пушач от .. 14-годишен. Оттогава насам животът ми се промени. Не мога да не пуша. Обожавам да извадя цигарата от кутията й, да я повъртя между пръстите, наблюдавайки белотата й, да я поставя между устните си и да се насладя на сакралния момент - поднасянето на запалката към тютюна. Първото дръпване, първото издишване - неописуеми моменти на удоволствие. Изпитвам физическа потребност да го върша по петнайсетина пъти на ден - с кафето, докато ходя, докато съм седнал, ритуалната цигара преди лягане. Пристрастен съм към никотина. Не мога да го спра - колкото пъти се опитвах, положението ставаше катастрофално, избиваше ме към още по-тежки неща и в крайна сметка гледах на тютюневата цигара като на спасителен бряг.

Къде видяхте свобода в цялата тая схема баси? Който смята, че пушачите са позьори, дълбоко се заблуждава - много от познатите ми, които са пушачи, предпочитат да пушат сами, отколкото в обкръжение.

Изображение

'Cause life's a bitch and then you die ^^

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2008, 22:42 
В началото бе словото
Аватар

Smoking Mirror написа:
А не си ли се замисляла, че можеш би пушиш на защото си патка с право на избор, а защото си патка, която има нужда да го прави :P

Правото на избор е предпоставка за задоволяването на нуждата, нали? Основното в случая все пак беше, че съм патка :mrgreen:
Sirius`, съгласна съм с теб. От една страна е малко тъпо пушач да дава съвети на друг пушач как да спре цигарите, но все пак си мисля, че кривването от правия път в крайна сметка започва от съзнанието. И пак съзнанието е ключът към връщането в пътечката :) Познавам доста хора, които просто изхвърлиха цигарите от живота си - към момента са живи, здрави, непосегнали към нещо по-тежко и в крайна сметка без видими психически отклонения след раздялата с никотина :lol: Е, на някои им липсва, разбира се, но пък всички са единодушни, че силната воля е разковничето. А аз самата все си мисля, че както при мен, така и при теб, така и при всички останали пушачи волята може да бъде по-силна от никотиновата абстиненция. Стига да решиш, наистина - можеш и сам. Има наркокомуни, има клиники на анонимните алкохолици - да, те са хора, които наистина се нуждаят от помощ. Но за клиника на анонимните пушачи още не съм чула :P
Словото ми стана толкова патетично в крайна сметка, че ще взема да си вложа усилията в мотивация най-накрая, то бива ли такова нещо :lol: Съвсем отбихме от темата, ама хайде, пийс и ноу смоукинг! :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2008, 23:29 
___
Аватар

Ами да, и аз мисля че си е до воля.
Относно филма - нямам представа, евентуално ако го има на колибка.ком, би могло да има и субтитри, не съм проверявал. Вероятно на немски има превод, но немски субтитри досега не ми се е налагало да си правя труда да търся. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща