MidwinterSun написа:
Ники,
Именно - това е твоето предположение.
За съжаление е твърде трудно някой да определи обективно какво е добро за обществото и какво - не. Повечето хора, които са се опитвали досега, са се проваляли с гръм и трясък.
И щом си толкова против тези неща - замислял ли си се дали някой ден има миниатюрна вероятност твоето дете да е гей? Или някой приятел да ти признае, че е гей... или нещо такова? Много хора плюем по много неща, които са си обществени явления, но ние въпреки това никога не се замисляме какво ли би било, ако тези обществени явления засегнат и нас.
Марина, идеята е, че ти казваш "не ми казвай..." за нещо, което аз дори не съм си помислила.
Ако някой приятел ми каже, че е гей(това за сега не се е случвало), ще го приема. Ще продължа да съм му приятел, но въпреки това, ще мисля, че хомосексуалността е нещо нередно, което не трябва да се възприема като нормално. Просто ще реша, че има някакъв проблем и толкова.
Не мога да си представя реакцията ми, ако детето ми ми сподели, че е гей. Мисля си, че неговата правилана сексуална ориентация зависи от възпитанието му и ако няма някакви сериозно пробелеми в семейството му(моето де

) или някакви други такива от друго естество, то би трябвало да стане нормален човек. Разбира се, аз нямам децаи не мога да знам, какво и как ще стане. Все пак, ако то се окаже гей, аз ще мисля, че съм се провалил като родител.
Това за плюенето е вярно. Но точно това негативно отношение играе ролята на ограничител за разпространяването на такива негативни(според мен, разбира се) явления. Аз бих дал пример с ГЕрмания, където хората са изключително либерални и се отнасят с гейовете без никакви предрасъдъци. Ами там вече всеки трети мъж, без да преувеличавам, е гей. И то отявлени гейове, които играят ролята на абсолютни консуматори в обществото. После защо в ГЕрмания имали отрицателен прираст...
Не искам да си натрапвам мнението. Може би да си помислиш, че то е такова, защото така са ме възпитали родителите ми, но не е така. Просто за мен такива хора са тежест за обществото.
Ще ми се да кажа и няколко думи на блек лейди с риск да се обиди. Гейове и лесбийки не знам, дали е имало и преди това, но в момента малкият ми племеник знае 5 синонима за гей, а аз на неговата възраст изобщо не знаех, какво означава това. Дали са се крили или просто не ги е имало, не мога да кажа. Допускам второто. Смятам обаче, че подобно афиширане на сбъркана сексуалност е нещо неморално и неправилно. То приордата тия работи си хи е измислила: ключ - ключалка. Какви са тия работи ключ-клчю или обратното. Това, че някой не може да намери друг начин да се открои в обществото освен да обърне резбата с цел да бъде по-интересен е голяма грешка.
За да не бягам от темата, ще кажа, че мнението ми за бременния мъж се покрива с тази ми позиция. Не казвам да го убием с камъни, но мисля, че такива работи не трябва да се възприемат за нормални, защото утре следващият мизерник, който не може да се идентифицира в групата от хора по никаквъ друг начин, ще си направи от пишката вагина и това ще бъде модерно.