Ер Малка написа:
Е, каква ми е реакцията? ...
Точно, че реакцията ти беше иронична. Представи си аз си мислех /съвсем хипотетично, и аз да поясня/, че ти правя добро като споделям собствения си опит и ти ме иронизираш. Разбираш ли?
Както казах далеч съм от мисълта да се засягам, няма никаква нужда да ми се извиняваш и съжалявам, ако аз съм те засегнала или те засягам с мнението си.
Нямам никаква идея каква ти е конкретната ситуция и още по-малко знам какво чакаш и какво правиш. В твоята позиция съм, доколкото става дума за несподелените чувства.
FloWersOfEviL написа:
Днес съвсем ънекспектикли направих подарък на хазяйката си. Тя тотално не очакваше и много се зарадва и то защото уцелих тотално (аз бях убедена и затова и го направих, не го бях мислила, беше абсолютно спонтанно решение, докато минавах покрай книжарницата).
И как сега ще си платя за това? Какво ще платя, кажете ми? Наема? Няма драма, ще го платя

Ами радваме се, че си нацелила тотално нещо, което й харесва. Няма лошо. Стига да не очакваш нищо в замяна.
Представи си, FofE, че хазяйката ти решава, че и се подмазваш, защото криеш някакъф гаф от нея? И това е също толкова вероятна реакция, колкото да се зарадва на книгата.
Ер Малка написа:
Цинични ставате и точно в това ни превръщате взаимоотношенията, в cost-benefit.
А за примера на Дид- ами ако това е единственото хубаво нещо, което се с случвало на жената от много време насам?
Както се опитах да кажа по-рано: някои хора приемат някои неща за добро, други не, и ако очаквате ответна позитивна реакция всеки път, когато направите нещо добро, можете много да се разочаровате. Надявам се, че съм достатъчно ясна вече. И НИКЪДЕ не съм твърдяла, че трябва да спираме да правим добри неща. За да няма кост-бенефит отношения и двете страни трябва да приемат дадена постъпка като нещо добро, а не акт на съжаление или подмазване или нещо подобно.
За последен път: споделям си мнението, доколкото знам, затова е форум, ако беше съд, щях да давам доказателства, а не субективно мнение.Сега ще излезе, че съм осемглава сепия, която прави само лоши работи на хората