|
Врата жълта, мръсна развален звънец, кой ме чака вкъщи, кой е там отпред? Здравей, стара майко, здравей, стар баща. Здравей, стара къща. Кой ви нае*а? Здравей, грозно куче, здравей, кален двор, здравейте, съседки. Във тоя затвор кой те, майко, вкара, кой те подреди да блъскаш като луда за смешни пари? Къде, стари татко? Пак ли цяла нощ ще ходиш да се трепеш за един скъсан грош? Здравейте, прозорци, здравейте, стени, толкова сте мръсни и грозни, и зли. Здравей, тъпо село, здравейте, петли. Жабешките нощи и овчите дни. Спирка. Некролози. Ред царевичак. Селските говеда. Селския глупак. Всички си отиват. Само аз съм тук, затъвам до шия в селския боклук и мисля как утре или друг ши*ан ден ще реша, че ми пука за майка и за мен, ще си взема багажа, ще се махна оттук, а на другите ще плюя, ще направя напук, ще отида във Америка, ще изям Холивуд, в Испания ще бачкам, ще работя като луд, с руснаци ще пия шведки ще е*а, п*тки ще събирам, пари ще ловя. След всички години, с тез бели коси заслужаваш, татко, добри старини. Утре заминавам за Англия, за САЩ, няма да забравям селото и вас, пари ще ви пращам. След всичките дни искайте само добри старини. Сбогом, тъпо село, турски кенеф, страна на лайнари, простаци и смет. Сбогом, селски мутри, сбогом, "Мерцедес", каран от хъшлака на маминия шеф. Сбогом, лелки - крави, сбогом, вестник "Шок", сбогом, помия, сбогом, порок...
Ала туй след малко. Нека пък сега да приседна малко с морния баща, да му кажа: "Тате, здрасти, как сте днес, държите ли фронта, всичко ли е шест? Аз дойдох си малко, тук ако реша, да направя бизнес няма да сгреша. Тук е евтиния, тук сме у дома, дай една ракия, разреди с вода, па да си полафим. Малко мухабет никак не е вреден. Имаме късмет, че сме живи-здрави, всичко е наред, никой не е болен, гледаме напред...
Здравей, тъпо село! Отново и пак при тебе си идва селският глупак.
_________________ Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
|