|
Стар майтапчия лежи на смъртния си одър. Около него всички роднини, приятели, деца...
Той се надига леко и казва на жена до него: - Сестрице моя, мила, трябва да ти призная голям грях... нали се сещате с мъжа ви едно време като ви се запали вилата на село? Да, аз бях виновен, но си мълчах. Реших майтап да си направя, а я подпалих и ви изгоря... Прости ми...
Простила му тя, той се обърнал към младо момче до него: - Синко, нали помниш като беше млад, как си счупи крака един път и загуби работата си и приятелката ти те напусна. Аз бях виновен, сине, грях ти сторих. Аз тогава реших да се пошегувам с тебе, да стане майтап, а то пък.... грях ми е!
Дошъл реда на съпругата: - Мила, жено. Нали помниш пък ти палтото ти от норки, което хвърлихме, защото имаше гадинки по него. Пак аз бях виновен, реших майтап да си направя, а то какво стана, 3000лв на вятъра... Просто ми и ти!
И така се помолил за прошка от всички присъстващи, на които все е правил разни гадости, уж за майтапа. Те му простили - няма как. И накрая той ги помолил: - Толкова години бях грешен пред вас и затова съм решил, ще ви помоля за една последна молба: Като умра, съблечете ме гол, намажете ме с мед, обърнете ме по корем, вкарайте ми една дебела свещ в задника, запалете я и се помолете за мене...
И какво мислиш - починал скоро той, те изпълнили заръката му - мед, по корем, свещ в задника. Запалили я и почнали да се молят. Стоят си те, молят се... и изведнъж вратата се разбива, нахлуват полицаи и единия виква: - Имаме информация, че тук издевателстват над трупове!!!
_________________ Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes... ...and this chaos, it defies imagination! Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives - you've arrived at panic station!
|