Дата и час: 20 Яну 2026, 18:40

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Championship Manager
МнениеПубликувано на: 27 Мар 2009, 12:06 
In love with a mirror
Аватар

Благодарил (а): 45 пъти.
Реших, че тоя раздел е най-подходящ за темата. Има ли фенове на великата мениджърска симулация? Според мене 1999/2000, 2000/2001 и 2003/2004 са най-големите от цялата поредица. След 2003/2004 станаха бози, понеже Eidos Interactive спряха да разработват CM. Аз и до ден днешен с особен кеф си играя най-вече 2003/2004, тая игра ми е струвала доста безсънни нощи от живота :drunken: Айде, чакам включване...

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Championship Manager
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2009, 21:35 
граф О'Манов
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
В пети-шести-седми-осми клас бях вманиачен..
После се излекувах и сега не посягам към "мениджър".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2009, 21:41 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Играл съм на няколко мениджъра, още си спомням дрийм-тима ми с Челси, дето всичките 22 топ-футболисти, ми бяха в топ 30 на най-добрите футболисти в света... ех какви времена...

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2009, 22:09 
In love with a mirror
Аватар

Norwegian Wood написа:
В пети-шести-седми-осми клас бях вманиачен..
После се излекувах и сега не посягам към "мениджър".

Ега се разболееш пак :lol:
Кристо, чарът на CM (освен голямата база данни) е да направиш зъл отбор от някой по-непретенциозен...аз съм вкарвал ирландския Портадаун в групите на ШЛ 8)
П.С. съвсем бях загубил надежда за тоя топик

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2009, 22:22 
очарователен тормозник
Аватар

аз като почнах на Примиер Мениджър 99, почнах с Хъл Сити от 4та дивизия, първите 3-4 сезона, нямах пари да купувам играчи... после станах зъл, влязах във висшата лига и избих всичко живо, даже и в Европа се докопах..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2009, 22:24 
Robot Unicorn Sith
Аватар

Благодарил (а): 182 пъти.
Е ся ше дойде боромир и ще ви разкаже играта с Ийст Стърлинг :P

аз преди време го играх. После пробвах да играя някакви по-модерни, но интерфейса ми беше много сложен и така и не успях данакарам играчите да ходят да тренират и се отказах вовеки от тези времегубелки.

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Мар 2009, 00:45 
Proud and Noble Man
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Хахаха, Георг, пич си!!! :salute:

Та, да - СМ 00-01, Ийст Стърлинг. Рекордната ми игра - почвам от трета шотландска дивизия, събирам всичките млади играчи, дето неизменно се развиват до чудовища с адекватни треньори. В 2004-2005 сезон станах шампион в Първа дивизия, влязох във Висшата Лига и взех първата си купа на Шотландия. В 2008 дойде и първата шампионска титла. 2010 - КЕШ. 2011 - 2023 - селекционер на Шотландия с една световна титла, после ме уволниха до 2027, когато пак си ме взеха и така изкарах до 2050, когато след няколкостотин игрови часа и общо 3 години ми писна :lol: :lol: :lol:

И общо - за 50 сезона - 37 титли, още по двайсетина и нещо купи, купи на Лигата и прочие местни неща, 18 КЕШ, 1 КНК, 15 суперкупи, 14 пъти World Club Cup и 7 пъти World Club Champion.

А с националния тим - 4 световни купи, две европейски, една на Конфедерациите, едно четвърто място на световно и едно трето на Конфедерациите.

Сега цъкам с Доувър Атлетик, почнах от Конференцията и вече, в 2008, втори сезон кретам във Висшата лига, където обаче отборът ми е средняк.... все още. Което не ми попречи да спечеля два пъти КНК и 3 купи на Англия. Пък и е яко да си с английски тим, щото яките играчи се съгласяват по-лесно - от 2007 вратар ми беше Оливер Кан, който се отказа на 38 след един много добър сезон и сега е треньор на вратарите, а като десен защитник тафнах Карлес Пуйол от Барса, макар че предвид евтините шведски животни, дето редовно взимам от Малмьо и АИК Солна, много-много не го пускам. И държа свинята Златан да гние при резервите :lol: То с чудовищни нападатели с идиотски имена като Черно Самба, Кабиро Белло и Брутил Хозе, дето всеки играч на СМ ги знае, за кво ми е Златан, хъхъхъхъ. :geek: :geek: :geek: :geek:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Мар 2009, 01:01 
очарователен тормозник
Аватар

Друга история си е самата тактика. Аз винаги печеля с 4-5-1 като схема. Понякога дори и без нападател, като националите вчера.... :mrgreen:

А най-яко беше да ми предложат работа като треньор на Португалия... мажех ги наред на Европейското, а на световното финала беше срещу Бразилия и ги бихме... спомням си, че Роналдо и Деко ми бяха контузени мачовете преди тва и бях вкарал абсурдната схема с деф. халфове и само 1 пич напред.... помогна срещу Германия...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Мар 2009, 11:43 
In love with a mirror
Аватар

Аз нямам толкова нерви и търпение като Боромир, 2050 година...иначе на 03/04 си разцъквам един сейв с Уест Хям, сега съм на четвърти сезон. Започнах в първа дивизия, естествено я спечелих с 38 победи и 8 равни, голова разлика 100 и нещо към 20 и нещо :lol: стигнах и до финал за купата на Англия, като по пътя отстраних любимия ми Юнайтед с 0:2 на Олд Трафорд, както и Ливърпул на Ъптън Парк. Следващия сезон (вече във Висшата лига) трябваше да се боря за оцеляване и завърших 14-ти. Взех си Валерио ди Чезаре от Челси, който тогава е младежки национал на Италия, обаче нещо не се вписа и го продадох на Улвърхямптън за 3 милиона евро :lol: продадох и Джърмейн Дефо на Юнайтед за 25 милиона и в момента гние на резервната им скамейка :o
Следващия сезон завърших 11-ти. Взех Лампард от Челси за мижавите 5 милиона евро (и той нещо гниеше на резервната скамейка), както и Бербата от Леверкузен :drunken: Взех Люис Бъкстън от Портсмут за 40 хиляди евро и за тея жълти стотинки се справя доста добре в защита. Продадох Карик на Ливърпул, та с неговия трансфер и тоя на Дефо в общи линии си финансирах една доста доволна селекция :
------------------Робърт Енке------------------
Марк Линч-Кристиан Дейли-Ерик Адо-Бъкстън
----------------Гейвин МакКан-----------------
Стийв Ломас-Франк Лампард-Матю Етерингтън
------------Бербатов-------Лий Сан------------

Тоя Лий Сан ми е юноша, корейче на 20 години, много добър :cheers:
Та с не много претенциозни футболисти (с малки изключения) в момента съм 3-ти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Мар 2009, 13:22 
очарователен тормозник
Аватар

Много хитра постройка, за разлика от Сър Алекс, който оставя Берба сам в атаката и така не му ползва потенциала. Примерно ако ползваше 4-4-2, а не 4-4-1-1, Юнайтед щяха да са по-силни.

При мен, без значение от тима (играл съм с Юнайтед, Челси, Хъл Сити, Ливърпул, Арсенал и Тотнъм) винаги крилата ми играят решаваща роля. Винаги голмайсторите на тима за сезона са ми крила. Вкл. и Мартин Петров бях пробвал и също проработи. Примерно крила като Кристиано и Джо Коул, сами печелеха мачове. Нападателите не ми бяха особено важни. Примерно имах Дрогба, Гудйонсен и Роби Кийн, и пусках един от тях...

Друго, което искам да ви попитам, е системата на тренировки? Защото аз ползвам простото редуване на атакуващо умение и дефанзивно умение, и фитнес-тренировки за лятната почивка...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 30 Мар 2009, 15:06 
In love with a mirror
Аватар

Аз използвам доста натоварен график на тренировките, като понякога слагам отделен режим за вратари, защитници, халфове и нападатели. Гледам и на кои тренировки кой треньор слагам. Логично на вратарските тренировки гледам да сложа треньор(и) с по-висок показател Coaching Goalkeepers. Респективно тренировките на младежите трябва да ги води треньор(и) с високо Working With Youngsters :drunken:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Апр 2009, 19:39 
Така като ме гледаш... прост ли си?
Аватар

Е то на старите СМ-и беше лесно... Слагаш система 4-4-2 даймънд (+ест купуването на няколко ботове) и къртиш кажи-речи с всеки отбор. Иначе след известно прекъсване играх доста ФМ08, който е доста по-труден по мое мнение... 09 съм го играл не повече от 10-15 часа и нямам мнение все още за него. Като имам повечко време лятото, ще го цъкам и него :D Но като цяло играта си ме радва :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Май 2009, 20:01 
В началото бе словото

И аз съм много запален фен на СМ . Най-големи успехи имам на 08 кадето с реал мадрид 3 сезона подред земах всички възможни титли и разбрах че е излязла 09 , някой знае ли от къде да я изтегля

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Май 2009, 20:23 
музикален фашист
Аватар

Само FM, заебете го тва CM.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Май 2009, 10:03 
Легендарен флуудър

Първо да кажа, че темата е много хубава! Сега за играта. Безспорна класика е Championship Manager, но според мен като изиграеш десетина сезона и започват бъговете. Като играеш с отбори от по-малки страни като Лиерс, Твенте, Залцбург, Сервет и т.н., в Евротурнирите започват да се появяват все повече играчи от тези страни. Отделно започваш да печелиш всичко. Иначе аз никога не съм играл с 4-4-2 Diamond и пак съм печелил купи и титли. Виж, национален селекционер не съм бил. Понеже стана въпрос и за Football Manager. Играл съм я до триизмерната версия (мисля, че 2008 беше). Някак не успях да възприема мениджърът да е триизмерен, а и не ми харесва тази идея. Както и да е, та, най-трудният мениджър за мен е Football Manager 2006. Аз обичам да играя с малки отбори от долни дивизии и не мога да се похваля с успех, освен участие за купата на УЕФА с Ботев (Пловдив) след като загубих финала за БГ купата(иначе завърших трети), едно качване на Arezzo в Серия А и един полуфинал за купата на Русия с ФК Ростов. От великите отбори съм играл само с Nottingham Forest, които успях да ги кача до Championship и това е.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Championship manager 01/02

в Хоби и Забавления

ludmanbeman

8

3070

14 Юли 2010, 16:22

Scarface Преглежда последните мнения