|
А, няма по-велик от него:) Не знам дали е шарлатанин, както твърдят някои, но определено има доста общи неща с древноиндийски и древнокитайски учения. Звучи логично хората да могат да използват повече от 10те процента мозъчен потенциал, които, според учените, сега се използват. Има нещо, което, обаче и от гледна точка на науката е вярно - по-вероятно е да постигнеш успех, ако вярваш във възможностите си, отколкото, ако не вярваш в тях. Аз си махнах диоптрите благодарение на тези упражнения - бяха под един диоптър на всяко око. За другите неща не знам. Един колега разправяше, че свалил 6 диоптъра. Не знам, колко дълготраен е резултатът, но по теорията на Норбеков трябва да сиподдържаш цялото тяло здраво със съответни упражнения постоянно, за да не се върнат заболяванията. Има някаква логика... Например, ако си направиш експеримент (не по тази теория) и спортуваш няколко месеца, ще видиш, че не се разболяваш от сезонния грип. Изпитано - макар, че целта ми беше отслабване, но имунитетът също укрепва. Освен това стресът влияе зле на имунитета. Така, че, ако успееш да се държиш повече в добро настроение, пак е по-добре за здравето, отколкото, ако си постоянно в лошо. Ако отидеш на курс по тази система, така или иначе ще ти кажат, абе занимавай се със здравето си, за друго не мисли... Така че дори другите неща да не са верни, няма как да провериш. Но, ако решиш да се занимаваш, все пак пробвай с книгата - 25 пъти по-евтино е, разполагаш с времето си вечер и ако се усетиш минат/а, поне не си много минат/а.
|