couldy написа:
нормално ли е ние младите да се стремим да променим мисленето на по-възрастните, от които зависи нашето бъдеще
В такива случаи ми идват две приказки на ума (а аз много си обичам поговорките, знаех ги с десетки още от дете.)
1. Старо куче нови номера не учи.
2. Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Мисленето на по-възрастните си е тяхното мислене, него трудно ще го измениш. То ще спре да съществува, когато си отиде и поколението, което го поддържа.
И другото е, че човек не може да разчита на другите да правят нещата вместо него, всеки трябва да се задейства сам за себе си. И едва тогава да търси съмишленици. Ти явно не ги откриваш сред колегите си - тогава потърси някъде другаде. На мнение съм, че не всички са създадени да умеят да решават обществените проблеми и да са добри лидери и подходящи за управници на една държава. Аз не съм от тези хора и затова максимумът, който мога да предложа от себе си, е безусловна подкрепа за нечия кауза. Явно доста други са като мен.
По-лошо би било, ако се юрнем да членуваме в политически партии и да се кандидатираме за важни позиции, за които хич не ни бива