Ох,Уинян,не мога да ти обясня интернетския вариант, веднъж го четох в някакъв форум,но ми се стори твърде сложен...
иначе обикновеният вариант се играе с едно тесте карти и трябва да са над 10 човека,май най-добре около 15.В картите трябва да има 3 черни,н броя червени (зависи от бройката на участниците),една дама и един поп.Черните карти са убийците,червените са цивилните (жертвите), дамата е врачка , а попът е полицай.Има и един ,който раздава картите,той е Съдбата и ръководи играта.След като раздадат картите настъпва първата нощ и Съдбата кара всички да си затворят очите. после кара само тези ,които са убийци да отворят очи,после те ги зтаварят и ги отваря полиця,после той затваря и отваря врачката.Тя като затвори нейните,убийците пак отварят очи и си избират жертва.На сутринта след убийството оцелелите,вкл. убийците обсъждат кой е убиец по поведение и бла бла,нацелват си 3 и после гласуват.Който събере най-много гласове ,го екзекутират и отпада.После всичко се повтаря докато не се екзекутират всички убийци или докато накрая не остане убиец и жертва.Врачката всяка нощ преди убийство има право да попита без глас само с посочване кой според нея е убиец,но тя трябва да внимава при играта "сутрин" да не се издава,че е врачка.Полицаят ,ако се сети кои са убийците,може по всяко време да прекъсне играта,да покаже попа и да каже кои са убийците.Общо взето е това.Забавно е,докато някои хора не почнат много да се вживяват..мале тогава какви караници са ставали...А мен все ме нарочваха за убиец...мн странно...с тва ангелско излъчване...

))))))