Дата и час: 18 Яну 2026, 17:38

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 167 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Едно водно поколение. Дискусионна тема
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 03:41 
Robot Unicorn Sith
Аватар

Благодарил (а): 182 пъти.
Смятате ли, че най-младото и с една идея по-старо от най-младото поколение на форума флъъди твърде много? Под твърде много имам предвид дразнещо, натрапчиво, навсякъде, безинетерсно в повечето случаи. Смятате ли, че форумът се изроди твърде много и от форум на софийския университет с допълнителни раздели за хоби, забавления, политика, любов, култура се превърна в боклукчийска кофа благодарение на гореспоменатото наводняване.

Харесва ли ви тази нова ситуация? Ако да - защо, ако не - защо?

Имате ли конструктивни или деструктивни предложения за методи за ограничаване на флъъда?

апелирам само към сериозни отговори в тази тема.

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Едно водно поколение. Дискусионна тема
МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 04:43 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Най-ефективното което ми хрумва - между постовете на 1 юзър, да има ограничение от повече от 1 мин. (мисля, че версията на форума е такава, че между 2 поста трябва да има 60 сек.)- примерно да се направи на 3.

Друга идея - по-малко теми за флудене, то се подразбира, но не всички ще са съгласни да се махнат такивата теми.

И още една идея - да се отдели специален флууд-раздел, където споменатите флуд-теми да бъдат преместени и само там да се позволява флуденето. В Хоби и Забавление да няма такива, а само по-сериозни...

Това ми са идеите...

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 07:51 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Нов раздел категорично няма да помогне - нали идеята на Хоби и забавления уж беше да се ограничи спама в другите раздели, концентрирайки го основно там? След като и с това започна да се злоупотребява, се наложи създаването на 18+. Ако на всеки няколко месеца се налага създаването на нов раздел, чрез който да ограничаваме спама в разделите, които са създадени с цел в тях да се спами, къде ще му излезе краят? Да не говорим, че така самото съществуване на Хоби и забавления би се обезмислило - вътре ще останат само темите за форумни срещи и ЧРД-темите на Кристо, защото, погледнете - почти всички останали от актуалните теми са откровен спам (или предлагат чудесна почва за разцъфтяването на такъв).

Иначе, да, Смоуки, разбирам какво имаш предвид - всички го виждаме. Форумът просто не е онова, което беше. Не мога да кажа, че предлагам някакво решение - всичко опира или до самосъзнание, или до свирепа модераторска намеса във всички раздели. Виждаш спам, триеш. Виждаш офтопик - триеш. Но и това не е особено добър изход и протестите ще бъдат много (а и основателни, понеже накрая ще излезе, че модераторите ти казват какво да пишеш, като те държат строго в коловоза на темата. Пък, в крайна сметка, кои са те, та да казват какво трябва да се пише ПО дадена тема и как да се тълкува тя, така че да не си офтопик?).

Смятам, че единствено самите потребители могат да се ограничат и да проявят малко здрав разум. Не казвам, че не съм флъдила - но се е случило два или три пъти за целия ми форумен живот, който съвсем не е кратък. И на моменти всичко това наистина идва в повече - то не остана нищо за четене в нашата кочинка...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 09:44 
Proud and Noble Man
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Това за повече време между постовете е много добра идея. Ако стане 5 минути, примерно, ще е хубаво - това е поносим срок, особено ако пишеш смислено мнение за тия 5 минути. Ако не, бързо ще ти писне да чакаш :lol:

Иначе... Бе и през 2005 имаше много флуд, ама много. Толкова много, че на профила ми още гордо седи статистиката, че съм най-активен в тема "Асоциации" :lol: :lol: И то с около 200 от тогавашните ми около 1000 мнения, когато бе поставен този рекорд :rabbit: :rabbit:

Но флудът беше в пет теми общо и беше лесно да се следи - сега с нарастването на броя на потребителите нараства и броят теми, но при запазено съотношение "9 безсмислени - 1 смислена".

Тоест шансът лежи в повече минимално време между постове и демонстриране на мъъъничко повече добра воля от страна на самите потребители.

И последно - този форум е все още относително спретнат и подреден, знам форуми с армии модератори и админи, дето не могат да се справят с флуда, на каквито и маймуни да се направят. Така че не унивайте :flower: :flower:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 12:56 
potato heart
Аватар

неее не го правете. винаги съм си мислела, е идеята на "Хоби и забавления" е за флуууд... е върху другите раздели нямам поглед... ама тоя за култура мисля, че е добре запазен...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 13:22 
Живее, за да пише
Аватар

Вярно, че съм нова във форума и не знам какво е било през заветната 2005-та, но честно казано не ви разбирам изказванията ``Еех, едно време какво беше``. Това е форум-място за виртуални разговори, за обмен на мнения и като започнете с обвинения ``ама новите това, новите онова`` звучите като елитарен пенсионерски клуб.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 13:28 
disorder and disarray
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
Е, нормално е, това са някакви сантименталности, все пак. И аз съм така, що се отнася до форума на Еврофутбол :lol:
Но не смятам, че положението тук е зле?? Няма неадекватности, няма тъпи хора, които ръсят простотии, тогава от какво се оплакваме в случая?
Единственото, което понякога ме смущава, е че именно тези "най-стари потребители" се държат все едно те са отбраното общество и никой няма право да припарва до тях, само защото се познават от "заветната" 2005-та.

http://judysays.wordpress.com

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 13:30 
hard-working
Аватар

Благодарил (а): 27 пъти.
Напълно съм съгласна с горното мнение.
Както всяко поколение възрастни казват за новото, че е по-лошо и колко хубаво е било преди...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 13:38 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
valandin написа:
като започнете с обвинения ``ама новите това, новите онова`` звучите като елитарен пенсионерски клуб.

Тя и Акулка имаше един лаф за форумната герантокрация :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 13:52 
The best things in life aren't things
Аватар

Благодарил (а): 1423 пъти.
И аз за този проблем повдигнах въпрос пред разни авторизирани люде... Льошо е. Много е трудно, но би било добре да се намали спамът и насилствено :lol: Имам предвид малко по хладнокръвна модерация. Аз също спамя, флъдя и пр. - защото напоследък тук няма какво много повече да се прави... А прекарвам време тук, защото... абе, т'ва си е нашия форум, еба ти, няма какво да ви обяснявам. Нямам обаче нищо против да бъда ограничен външно, поне малко. Разбира се, както казахте вече, без желание от страна на потребителите няма как нещо да се промени, колкото и да се стараем. Това, естествено, включва както "по-младите", юзъри, така и по-дъртите кучета. Имам предвид примера, който дават(ме) на новодошлите. Не, че е лош, но би било полезно да се замислим как можем да го подобрим. А за най-новите - КСК винаги са си били и ще си останат АД.

Но проблем и според мен има, колкото и да не сме пострадали от него все още.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 13:57 
Sick Satisfaction
Аватар

Благодарил (а): 357 пъти.
:alien: Ами ние като бяхме кандидатстудентчета още, си влизахме основно в раздел КСК (който сега е някак неприятно нарязан) и не сме флъдили кой знае колко по другите теми :) Когато все пак след време започнах да ги заглеждам и тях, установих, че си има флъд :P Но държа да отбележа, че флъдът тук е доста по-...цивилизован. Едно време като бях модератор в КСК раздела на форума на ПУ, в чудо се видях. Такова нещо при нас никога не е имало. Едно е хората да си обърнат темата на приятелски чат, друго е да се изпокарват непрекъснато на тема "Аз съм умен, ти си тъп..." С растежа на потребителите си расте и флъда - спор няма. Аз също флъдя, но си флъдя само където трябва, особено в 18+ :mrgreen: И след още някоя и друга години сигурно тия, които сега са оплюваната флъдърска младеж, ще обсъждат как те са били направо примерни едно време :flower: Да спреш растежа на един форум от такова естество, може да стане само като периодично се спират регистрациите. Но пък по този начин ще се затворят вратите за много готини хора, някои от които ще имат смислени и спешни въпроси за разрешаване. :bounce: Иначе това за свирепата модерация го забравете - само ще озлоби потребителите и накрая протестите ще предизвикат двоен флъд и модераторите ще трябва да си прекарват цялото свободно време, дебнейки зорко из форума... в един момент ще писне. :flower:

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 18:31 
Легендарен флуудър

Носталгия!
Това е отговорът на въпроса на Смокинга. Флъд е имало винаги във форума и трябва мнооого прецизно око, за да прецениш дали е нараснал или е намалял на глава от населението. Според мен е в същото съотношение както преди, но активните потребители доста са се увеличили. Старите юзъри не сме по-различни от новите. Флъдим си на воля, както и те. Сигурно аз съм изключение... :mrgreen:
Ако забелязвате, почти изчезна писането на шльокавица, което си е постижение. Не се оплаквайте и не мърморете за нова флъдарско поколение. Имате си достатъчно други теми за мърморене...
Няма ги и някои от старите легендарни флудъри, които си бяха емблематични фигури... :drunken:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 19:17 
Дръменбейсонафт
Аватар

JudyRamone написа:
Единственото, което понякога ме смущава, е че именно тези "най-стари потребители" се държат все едно те са отбраното общество и никой няма право да припарва до тях, само защото се познават от "заветната" 2005-та.

+1

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 19:25 
Proud and Noble Man
Аватар

Пак старата песен :shock: . Абе хора, толкова ли не четете други постове освен своите собствени? Преди някакво време се бях опитал да го обясня и успях - тия фикции за стари, по-стари и най-стари са смехотворни, никой не е бил гонен или съзнателно игнориран от "старите". Докога ще излизат нови и нови безпочвени мнения по въпроса? :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2009, 19:48 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Аз лично се чудя, какво ще рече "стар" форумец?
Защото 2005г. не е критерии за нищо. Примерно някой се е регнал тогава, но е бил на 15, и едва през 2008г. е станал студент, и да речем - през 2007г. е бил най-активен. Това прави ли го стар? Ако е на 19 сега?

Но има и варианта, да е завършил през 2006г. и съответно спрямо този първия да е старичък като възраст.

Затова не мисля, че можем да говорим за поколения във форума. Или за "старите форумци" или за "новите". По-скоро за вълни форумци, които идват всяко лято покрай КСК. Голям процент от тях се регистрират и трупат първи мнения именно през този период. Но има и изкл. - примерно аз се регнах на 1.11.2007г. - месец след като вече учех в СУ. И дори не пишех в КСК...

Тези т.нар. "Стари форумци" не съм ги засякал, нямам идея "колко са били готяни", затова и не ми липсват. Това което заварих беше една обособена група от активни форумци, с установени (не се ли пише остановени?) традиции и темите помежду им. Сигурно е имало приемственост, от "големите" да вкарат "малките" във "филма". И така и сега се получава приобщаване на ново поколение студенти (да не говорим, че доста хора се регват като са 2-3 курс, а не кандидати). Не знам защо "първите форумци" вече не са активни - предполагам не им е интересно и са в "пенсия". Затова и трябва да гледаме напред - към тези които ще дойдат след тях. И ще е яко през 2012, примерно Бъблито да пише на зайците "Ей, вий не помните старите форумци Гогигагагагиго и Бавария какви неща пишеха преди години..."

Така си мисля - старите са си тръгнали, каквото са писали - писали са. Активните форумци сега - това е форума, и техните нагласи, стереопити и ако щете начин на мислене е водещия у форума. Нека оставим историята намира.

Мир и либов
Кристофър Р.

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 167 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Сливи има на пазара,сметта е кът!-дискусионна тема

в Хоби и Забавления

Плазмодий

12

913

14 Фев 2009, 03:36

Smoking Mirror Преглежда последните мнения