|
Добре е да погледнем нещата по-отгоре,призивът ми също има нужда от разяснение.
Първо да погледнем учителите и правителството.Нека отбележим,че самите учители си казаха(не помня по кое предаване го чух това,по "На четири очи" или "Ден" по тв.седем дни),че синдикатите са съвсем отделно нещо от обикновените учители.Тоест имаме познатата картинка на липса на каквато и да е идеина връзка между учители и синдикати,само че тези два отбора са залепени заедно само заради административните закони на хартия...
Мисля,че политиците няма нужда въобще да бъдат обсъждани,работата е ясна.
Две спорещи страни,два полюса.Само че едната страна участва при повечето такива спорове - и при пенсионерите,и при лекарите,и при учителите...и неизбежно при всички следващи страни,които може да изпротестират.
Вярно е - ако това правителство падне,ще е поредното.Предполагам всички отдавна знаем,че за който и да гласуваме,няма нито смисъл,нито разлика.Дупе-татите карат по познатата система и използват хорското недоволство.Първо СДС.После царя.После абсурдния феникс БСП.Най-накрая Атака,която беше поредният уред хората да бъдат излъгани,осмяни и подведени.
Всеки вече забелязва играта - показват Гвардия по телевизията,правят им реклама,раздухват Расате насам натам...Защо? си мисли всеки националист.Защо отново се прави капан за родолюбците с поредната измама? Някои може би вече са видели защо - не след дълго,след като показаха Расате по бтв,се изказаха евро-рома: ОМОН вече било официално регистрирано и сега само се набавяла материалната среда,за да влезе в действие.Циганите казали "след като българите имат Гвардия,да ги защитава от етно-напрежението,тогава циганите ще имат ОМОН - цигани командоси,боучени в бойни изкуства и въоръжени с огнестрелни оръжия".Униформата дори прикрива лицето.
Накрая какво? Нападне те циганин - застрелва те.Нападнеш ли циганин - застрелва те ОМОН.Това не ви ли прилича на поредното Косово?
Ето така стоят нещата с всеки един хорски или национален въпрос.Създава се противопоставяне,в което те вкарват щеш-нещеш...за да се възползват от смъртта ти,от земята,която отстъпваш или от работното място,което отхвърляш,като приемеш друго в чужбина.
(На някои да му е направила впечатление визитата на СерГей в Индия? Направи ли му на някой впечатление,че щял да вкарва работници от Индия - с думи прости още мангусти - защото сме имали 3000 свободни работни места?)
Ако подкрепим учителите,ще подкрепим хора,дето не знаят какво искат.Ако подкрепим лекарите или пенсионерите,ще е същото.А ако подкрепим дупетатите,ще подкрепим геноцида си.
Аз съм млад,имам сили и за мен все още не е късно да действам.Някой ден,когато стана инженер,лекар,преподавател или се пенсионирам,ще видя,че докато съм бил млад,съдбата ми все още е била в моите ръце.
Ние всички сме цвета на България сега и според мен,ако имаме поне малка отговорност или ако поне малко се възпиремаме като зрели хора,които държат не само своите съдби,но и съдбите на цял народ в ръцете си...трябва да направим нещо.Не само за нашите космати задници...а нещо,което ще засяга всички и ще е добро за хората,които са с нас сега и за хората,които ще дойдат след нас.Аз не мисля,че българския студент е просто едно говедо на паша - първо на полето от кафенета,а после да го доят,стрижат или колят...тоест да го експлоатират като добитък,който е старателно отглеждан за инженер.
Какво съм решил аз за себе си:
Аз не признавам тази държава за българска.Ако тя беше българска,нямаше да сме на това дередже,има ли смисъл да описвам дереджето? Пенсионери,каращи на мляко и хляб,топлофикации,смучещи хиляди левове от всяко домакинство,милиони,хвърляни за градеж на жилища на келяви,смрадливи,черни маймуни...
Да,ако не гласувам,ще дойдат турците да ни оправляват...или кой знае кой.Но аз няма да подкрепя правителство,което е анти-българско.Няма да гласувам,докато на хората не се даде истинска власт над собствените им животи.
Масовите стачки на ден днешен са повод да покажем на онези - които без да им мигне окото ни избиват като вредители и насърчават плевели,които ни задушават етнически и икономически - че не ни е стар хот тях.Да им покажем,че българският студент знае в какъв свят живее и не е добитък,за какъвто го смятат.Да им покажем на властниците,че те са тези,които трябва да се страхуват.
Отново приканвам онези,които са съгласни с мен и искат нещо да се направи,поне опит,за да не загуби българския студент и малкото му останало,заради младостта,достойнство.Нека се съберем и да се опитаме да стигнем до някакво решение как можем да помогнем на бабите си,на родителите си и на децата си.
|